Contact · Informatie · English

Halve finale Songfestival 2020

Ook tijdens het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland zullen er weer twee halve finales zijn. De eerste halve finale is op dinsdag 12 mei 2020. De tweede halve finale is op donderdag 14 mei 2020. Beide vinden plaats in Ahoy Rotterdam. Save the dates en zet met dit ICS bestand de data en starttijden van beide dagen direct in je agenda.

Op zowel de dinsdag als de donderdag gaan er 10 landen door naar de grote finale op zaterdag, waar zij samen met de reeds geplaatste finalisten ('De Grote Vijf' landen en het gastland Nederland) gaan strijden voor de overwinning. Vaste klant was altijd Montenegro, maar een woordvoerder van de Montenegrijnse omroep heeft laten weten dat zijn land er in tegenstelling tot voorgaande jaren dit jaar niet bij zal zijn. Bulgarije en Oekraïne keren dit jaar weer terug na een jaartje afwezigheid. Zodra de uitslagen bekend zijn zullen wij deze zoals je van ons bent gewend als eerste op deze site publiceren.


Loting en startvolgorde

Op dinsdag 28 januari was in het stadhuis in Rotterdam de loting. Sinds dat moment weten alle landen of ze op dinsdag of donderdag op moeten treden en of ze in het eerste of tweede deel hun opwachting zullen maken. De definitieve startvolgorde en het complete schema wordt pas een paar weken voor aanvang van het festival bekendgemaakt. Verder is tijdens de loting bekend geworden dat Italië, Duitsland en Nederland tijdens de eerste halve finale mogen stemmen en Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje tijdens de tweede.


Hooverphonic namens België in eerste halve finale

De Belgische band Hooverphonic zal op dinsdag 12 mei in het tweede deel van de avond het persoonlijke nummer 'Release me' ten gehore brengen. Het lied gaat over afscheid nemen en is in een moeilijke periode geschreven door bassist Alex Callier samen met Luca Chiaravalli. Een prachtig nummer dat dit jaar wel eens een plek in de finale op zaterdag op kan leveren. De laatste keer dat België dit voor elkaar kreeg was in 2017 toen Blanche op een verdienstelijke vierde plek eindigde. Bekijk hier alvast de officiële videoclip van 'Release me' op Youtube.


Halve finales songfestival op televisie

De beide halve finales worden in Nederland uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten waarschijnlijk weer om 21:00. De televisie uitzendingen zullen gepresenteerd worden door Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit en de online host is dit jaar NikkieTutorials (Nikkie de Jager). Jan Smit verzorgt al sinds 2011 jaarlijks het commentaar bij het festival, maar mag in 2020 voor verandering eens voor de camera verschijnen. Hij wordt bijgestaan door Edsilia Rombley (vierde op het songfestival in 1998) en tv-presentatrice Chantal Janzen van RTL. Namens Nederland kent een vakjury voor 1 van de 2 dagen de helft van het aantal punten toe, de kijkers stemmen voor de andere helft. Als Nederlander kun je alleen stemmen tijdens de live uitzending waarin de Nederlandse inzending zal optreden. Je kunt helaas niet voor de Nederlandse artiest kiezen, omdat je niet op de deelnemers uit je eigen land mag stemmen. De halve finales worden in alle deelnemende landen op televisie uitgezonden en is wereldwijd live via internet te volgen. Wil je een van deze dagen live bijwonen? De eerste tickets zijn vanaf 12 december om 12 uur te koop via deze website.

Deelnemers eerste halve finale songfestival 2020

Land Artiest Lied
Eerste helft
Noord Macedonië Vasil - -
Wit-Rusland - - -
Litouwen The Roop On fire -
Zweden Wordt bekend op 7 maart 2020 Wordt bekend op 7 maart 2020 -
Slovenië Wordt bekend op 22 februari 2020 Wordt bekend op 22 februari 2020 -
Australië Montaigne Don't break me -
Ierland - - -
Rusland - - -
Tweede helft
Noorwegen Ulrikke Attention -
Cyprus Sandro - -
Kroatië - - -
Azerbeidzjan - - -
Malta Destiny Chukunyere - -
Israël Eden Alene Wordt bekend op 3 maart 2020 -
Oekraïne Wordt bekend op 22 februari 2020 Wordt bekend op 22 februari 2020 -
Roemenië Roxen Wordt bekend op 1 maart 2020 -
België Hooverphonic Release Me -

Deelnemers tweede halve finale songfestival 2020

Land Artiest Lied
Eerste helft
Oostenrijk Vincent Bueno Alive -
Moldavië - - -
Polen - - -
San Marino - - -
Servië - - -
IJsland Wordt bekend op 29 februari 2020 Wordt bekend op 29 februari 2020 -
Tsjechië Benny Cristo Kemama -
Griekenland Stefania Liberakakis Superg!rl -
Estland Wordt bekend op 29 februari 2020 Wordt bekend op 29 februari 2020 -
Tweede helft
Denemarken Wordt bekend op 7 maart 2020 Wordt bekend op 7 maart 2020 -
Bulgarije VICTORIA - -
Zwitserland - - -
Finland Wordt bekend op 7 maart 2020 Wordt bekend op 7 maart 2020 -
Armenië Athena Manoukian Chains on you -
Letland Samanta Tina Still breathing -
Georgië Tornike Kipiani - -
Portugal Wordt bekend op 7 maart 2020 Wordt bekend op 7 maart 2020 -
Albanië Arilena Ara Shaj -
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2020

Songfestival 2020

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Rotterdam. Wanneer moet de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy optreden?

Schema finale Data en info 2020

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter