Contact · Informatie

Coronavirus en het songfestival

Het Eurovisie Songfestival dat in 2020 in Nederland zou worden gehouden gaat vanwege de corona crisis niet door. Nu is bekend dat de 65e editie van het festival van 18 tot en met 22 mei 2021 alsnog in Rotterdam gehouden. De betrokken partijen (de EBU, alle omroepen en de gemeente Rotterdam) hadden al aangegeven dat het voor de hand ligt dat het songfestival op een later moment alsnog in Nederland plaats zal vinden.

Eigenlijk waren alle artiesten en hun liedjes voor de 2020 editie al bekend, maar nu het festival is uitgesteld gaat de organisatie kijken of deze inzendingen meegenomen kunnen worden naar 2021. AVROTROS heeft al aangegeven ook bij de uitgestelde editie een beroep te zullen doen op Jeangu Macrooy.


Songfestival al snel in gevaar na uitbreken corona crisis

Coronavirus en het songfestival Sinds de nieuwe maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen werden alle evenementen met meer dan honderd bezoekers afgelast. Het virus kan zich namelijk snel verspreiden via hoest- en nies druppeltjes die kort in de lucht hangen en dan is het niet wenselijk dat veel mensen in één ruimte -zoals Ahoy in Rotterdam- bij elkaar komen. We kregen na aankondiging van de maatregelen al snel veel vragen binnen van bezorgde mensen die zich afvragen over het festival nog wel doorgaat. Griepdeskundige en viroloog Ab Osterhaus had al aangegeven dat hij vindt dat de organisatie serieus moest heroverwegen om het evenement niet door te laten gaan. Aangezien er over de hele wereld al grote evenementen en festivals worden afgelast of uitgesteld vond hij het niet meer dan logisch dat ook de organisatie en de burgemeester van Rotterdam hun verantwoordelijk moesten nemen om verspreiding van het virus te beperken. Uiteindelijk is het besluit ook genomen om het evenement uit te stellen.


Al snel werd bekend dat ESF in 2021 alsnog in Rotterdam plaats zou vinden

Als snel wisten we dat het evenement met een jaar werd uitgesteld en alsnog in Rotterdam zou worden gehouden. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb vond het een verstandig besluit om het evenement uit te stellen en geeft aan dat Rotterdam in principe bereid is om het Eurovisie Songfestival in 2021 alsnog te organiseren. Inmiddels weten we dat het spektakel van 18 tot en met 22 mei plaats zal vinden. Wat er ook gaat gebeuren, zodra er meer bekend is zullen wij hier als eerste over berichten. Mocht je nog vragen hebben? Neem gerust contact met ons op!

Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2024

Songfestival 2024

Nadat Loreen met haar nummer 'Tattoo' heeft gewonnen, is Zweden automatisch geplaatst voor de finale van de 68e editie van het Eurovisie Songfestival in 2024.

Datum en info Uitslag 2023

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter