Contact · Informatie · English

Halve finale Songfestival 2022

Ook tijdens het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië zullen er weer twee halve finales zijn. De eerste halve finale zal plaatsvinden op een dinsdag en de tweede halve finale zal op op een donderdag in mei zijn. De exacte data en locaties zullen nog bekend worden gemaakt.

De meeste deelnemende landen zullen in de twee halve finales moeten gaan strijden voor een finaleplaats. Vorig jaar was Jeangu Macrooy na de overwinning van Duncan Laurence in 2019 automatisch geplaatst voor de finale, maar dit jaar zal de Nederlandse inzending zich eerst moeten zien te bewijzen voor de vakjury's en de mensen thuis. Op zowel de dinsdag als de donderdag gaan er 10 landen door naar de grote finale op zaterdag, waar zij samen met de reeds geplaatste finalisten ('De Grote Vijf' landen Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk) gaan strijden voor de overwinning. Zodra de uitslagen bekend zijn zullen wij deze zoals je van ons bent gewend als eerste op deze site publiceren.


Halve finales songfestival op televisie

De beide halve finales worden in Nederland uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten om 21:00. Jan Smit en Cornald Maas zullen het commentaar verzorgen. Namens Nederland kent een vakjury voor 1 van de 2 halve finales de helft van het aantal punten toe, de kijkers stemmen voor de andere helft. Als Nederlander kun je alleen stemmen tijdens de live uitzending van de halve finale waarin de Nederlandse inzending zal optreden. Je kunt helaas niet voor onze eigen inzending kiezen, omdat je niet op de deelnemers uit je eigen land mag stemmen. Het spektakel wordt op beide dagen in alle deelnemende landen op televisie uitgezonden en is wereldwijd live via internet te volgen.

Deelnemers halve finales songfestival 2022

Land Artiest Lied
Albanië
Armenië
Australië 26 februari 2022
Azerbeidzjan
België Jérémie Makiese
Bulgarije
Cyprus
Denemarken 5 maart
Estland 12 februari 2021
Finland
Georgië
Griekenland
Ierland
IJsland februari
Israël
Kroatië
Letland
Litouwen
Noord Macedonië
Malta
Moldavië
Nederland
Noorwegen 19 februari
Oekraïne
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
San Marino november
Servië februari
Slovenië
Tsjechië
Wit-Rusland
Zweden 12 maart
Zwitserland
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2022

Songfestival 2022

Nadat Måneskin met hun nummer 'Zitti e buoni' heeft gewonnen zal de 66e editie van het Eurovisie Songfestival in 2022 plaatsvinden in Italië.

Datum en info 2022 Uitslag 2021

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter