Contact · Informatie

Halve finale Songfestival 2022

Op deze pagina vind je de uitslag van de halve finales en welke landen er door zijn naar de grote finale van het songfestival op zaterdag. Bekijk hier als allereerste de uitslag van het songfestival in 2022!

Ook tijdens het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië zullen er weer twee halve finales zijn. De eerste halve finale (met S10 namens Nederland) zal plaatsvinden op dinsdag 10 mei en de tweede halve finale (met Jérémie Makiese namens België) op donderdag 12 mei zijn. Als locatie is er dit jaar gekozen voor de PalaOlimpico in Turijn. Er zullen iets meer landen optreden ten opzichte van vorig jaar omdat Armenië en Montenegro na een jaar afwezigheid weer terugkeren. Door de uitsluiting van Rusland zal de eerste halve finale op dinsdag uit 17 in plaats van 18 deelnemers bestaan. De presentatie is dit jaar in handen van Laura Pausini, Alessandro Cattelan en Mika. Op dinsdag maakt de DJ Benny Benassi (bekend van zijn hit Satisfaction) samen met Stardust zijn opwachting maken als intervalact. Mooi om te zien dat de zanger Diodato alsnog mag optreden voor een groot publiek. Hij zou in 2020 Italië vertegenwoordigen op het songfestival, maar die editie ging vanwege corona helaas niet door. Een jaar later won Måneskin waardoor het spektakel in Turijn is neergestreken en Diodato op dinsdag alsnog zijn prachtige nummer Fai Rumore mocht zingen.

De meeste deelnemende landen zullen in de twee halve finales moeten gaan strijden voor een finaleplaats op 14 mei. Vorig jaar was Jeangu Macrooy na de overwinning van Duncan Laurence in 2019 automatisch geplaatst voor de finale, maar dit jaar zal de Nederlandse zangeres/rapper S10 zich met haar Nederlandstalige lied 'De Diepte' eerst moeten zien te bewijzen voor de vakjury's en de mensen thuis. Maandag 9 mei is voor S10 een belangrijke dag, op die datum zal ze 's avonds op moeten treden tijdens de juryfinale en kan ze haar eerste punten verdienen. Op zowel de dinsdag als de donderdag gaan er 10 landen door naar de grote finale op zaterdag, waar zij samen met de reeds geplaatste finalisten ('De Grote Vijf' landen Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk) gaan strijden voor de overwinning. Zodra de uitslagen bekend zijn zullen wij deze zoals je van ons bent gewend als eerste op deze site publiceren.


Loting

De loting van de halve finales heeft op dinsdag 25 januari plaatsgevonden in de Palazzo Madama e Casaforte degli Acaja in Turijn. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb was bij de loting aanwezig. Deze loting heeft bepaald dat de Nederlandse inzending S10 uit zal komen in de eerste halve finale op dinsdag 10 mei, ze is als 8e aan de beurt. Geen ongunstige loting. S10 is namelijk na de opzwepende acts van Slovenië, Oekraïne en Bulgarije aan de beurt. Die landen geven vol gas op het podium, waarna het rustige 'De Diepte' nog meer op zal vallen. Jérémie Makiese zal namens België uitkomen in de tweede halve finale op donderdag 12 mei, hij is deze avond als 16e act aan de beurt. S10 en Jérémie Makiese staan er bij de bookmakers vrij goed voor en lijken zich wel te gaan plaatsen voor de finale. Oekraïne kan ook op veel sympathie en stemmen rekenen en zal ook vrijwel zeker doorgaan naar zaterdag. Volgende bookmakers kunnen ook Zweden, Polen, Griekenland en Australië rekenen op een finaleplaats.


Halve finales songfestival op televisie

De beide halve finales worden in Nederland uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten om 21:00. Jan Smit en Cornald Maas zullen het commentaar verzorgen. S10 is tijdens de eerste halve finale op dinsdag als achtste aan de beurt en zal rond kwart voor 10 's avonds het podium beklimmen. De uitzending op donderdag met Jérémie Makiese wordt ook een leuke avond, je ziet dan onder andere een intervalact waarin Mika en Laura Pausini in duet gaan. Namens Nederland kent een vakjury voor 1 van de 2 halve finales de helft van het aantal punten toe, de kijkers stemmen voor de andere helft. Als Nederlander kun je alleen stemmen tijdens de live uitzending van de halve finale waarin de Nederlandse inzending zal optreden. Je kunt helaas niet voor onze eigen inzending kiezen, omdat je niet op de deelnemers uit je eigen land mag stemmen. Het spektakel wordt op beide dagen in alle deelnemende landen op televisie uitgezonden en is wereldwijd live via internet te volgen.

Schema eerste halve finale songfestival 2022

Land Artiest Lied Punten
Albanië Ronela Hajati Sekret 58
Letland Citi Zēni Eat Your Salad 55
Litouwen Monika Liu Sentimentai Door naar finale 159
Zwitserland Marius Bear Boys do cry Door naar finale 118
Slovenië LPS Disko 15
Oekraïne Kalush Orchestra Stefania Door naar finale 337
Bulgarije Intelligent Music Project Intention 29
Nederland S10 De Diepte Door naar finale 221
Moldavië Zdob și Zdub & Frații Advahov Trenulețu Door naar finale 154
Portugal Maro Saudade, saudade Door naar finale 208
Kroatië Mia Dimšić Guilty pleasure 75
Denemarken REDDI The show 55
Oostenrijk LUM!X feat. Pia Maria Halo 42
IJsland Sigga, Beta & Elín Með hækkandi sól Door naar finale 103
Griekenland Amanda Tenfjord Die together Door naar finale 211
Noorwegen Subwoolfer Give that wolf a banana Door naar finale 177
Armenië Rosa Linn Snap Door naar finale 187
Rusland Uitgesloten van deelname

Schema tweede halve finale songfestival 2022

\
Land Artiest Lied Punten
Finland The Rasmus Jezebel Door naar finale162
Israël Michael Ben David I.M 61
Servië Konstrakta In corpore sano Door naar finale 237
Azerbeidzjan Nadir Rüstəmli Fade To Black Door naar finale 96
Georgië Circus Mircus Lock Me In 22
Malta Emma Muscat I Am What I Am 47
San Marino Achille Lauro Stripper 50
Australië Sheldon Riley Not The Same Door naar finale 243
Cyprus Cyprus Andromache Ela 63
Ierland Brooke That's rich 47
Noord Macedonië Andrea Circles 76
Estland Stefan Hope Door naar finale 209
Roemenië WRS Llámame Door naar finale 118
Polen Ochman River Door naar finale 198
Montenegro Vladana Breathe 33
België Jérémie Makiese Miss You Door naar finale 151
Zweden Cornelia Jakobs Hold me Closer Door naar finale 396
Tsjechië We Are Domi Lights off Door naar finale 227
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2024

Songfestival 2024

Nadat Loreen met haar nummer 'Tattoo' heeft gewonnen, is Zweden automatisch geplaatst voor de finale van de 68e editie van het Eurovisie Songfestival in 2024.

Datum en info Uitslag 2023

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter