Contact · Informatie

Halve finale Songfestival 2023

Ook tijdens het Eurovisie Songfestival 2023 zullen er weer twee halve finales zijn. De eerste halve finale zal plaatsvinden op een dinsdag en de tweede halve finale op een donderdag. De locatie is nog niet bekend. Normaal gesproken zou na de winst van Kalush Orchestra het festival in Oekraïne plaatsvinden, maar vanwege de oorlog wordt er uitgeweken naar het Verenigd Koninkrijk. De meeste deelnemende landen zullen in de twee halve finales moeten gaan strijden voor een finaleplaats op zaterdag. Dat geldt ook voor de Nederlandse en Belgische inzendingen van dit jaar. Het is maar de vraag of Rusland op zal treden. De kans bestaat dat ze ook deze keer door de organisatie van deelname worden uitgesloten. Op zowel de dinsdag als de donderdag gaan er 10 landen door naar de grote finale op zaterdag, waar zij samen met de reeds geplaatste finalisten ('De Grote Vijf' landen Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk) en de winnaar van vorig jaar (Oekraïne) gaan strijden voor de overwinning. Zodra de uitslagen bekend zijn zullen wij deze zoals je van ons bent gewend als eerste op deze site publiceren.


Halve finales songfestival op televisie

De beide halve finales worden zoals gewoonlijk in Nederland uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten om 21:00. Jan Smit en Cornald Maas zullen ook waarschijnlijk het commentaar verzorgen. Namens Nederland kent een vakjury voor 1 van de 2 halve finales de helft van het aantal punten toe, de kijkers stemmen voor de andere helft. Als Nederlander kun je alleen stemmen tijdens de live uitzending van de halve finale waarin de Nederlandse inzending zal optreden. Je kunt helaas niet voor onze eigen inzending kiezen, omdat je niet op de deelnemers uit je eigen land mag stemmen. Het spektakel wordt op beide dagen in alle deelnemende landen op televisie uitgezonden en is wereldwijd live via internet te volgen.

Deelnemende landen halve finales songfestival 2023 (onder voorbehoud)

Land Artiest Lied
Albanië December -
Armenië - -
Australië - -
Azerbeidzjan - -
België - -
Bulgarije - -
Cyprus - -
Denemarken 11 februari -
Estland 11 februari -
Finland - -
Georgië - -
Griekenland - -
Ierland - -
IJsland 4 maart -
Israël Kirel -
Kroatië - -
Letland - -
Litouwen - -
Noord Macedonië - -
Malta 11 februari -
Moldavië - -
Montenegro - -
Nederland - -
Noorwegen - -
Oostenrijk - -
Polen 26 februari -
Portugal - -
Roemenië - -
Rusland Waarschijnlijk uitgesloten van deelname -
San Marino 25 februari -
Servië - -
Slovenië - -
Tsjechië - -
Zweden 11 maart -
Zwitserland - -
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2022

Songfestival 2022

Nadat Kalush Orchestra met hun nummer 'Stefania' heeft gewonnen is Oekraïne automatisch geplaatst voor de finale van de 67e editie van het Eurovisie Songfestival in 2023. Het festival vindt dit jaar plaats in het Verenigd Koninkrijk.

Datum en info Uitslag 2022

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter