Contact · Informatie

Uitslag Songfestival 2023

Op zaterdag 13 mei 2023 strijden onder het toeziend oog van duizenden toeschouwers en miljoenen kijkers thuis maar liefst 25 landen in de grote finale van het Eurovisie Songfestival voor het beste lied van 2023. Het was nog even spannend of het Glasgow of Liverpool zou worden, maar we weten nu dat de strijd om de eeuwige roem dit jaar plaats gaat vinden in de Liverpool Arena. Veel deelnemende landen moeten overigens eerst nog uitkomen in de halve finales op 9 en 11 mei. Van die halve finales op dinsdag en donderdag gaan de beste tien landen door naar de grote finale op zaterdag. Elk deelnemend land mag twee keer punten mag verdelen. Een keer via televoting en een keer via de vakjury. De verdeling van het aantal punten is 50/50. Dit betekent dat de vakjury's de eerste 50% van de punten toekennen en de kijkers thuis de andere helft. Uiteraard mag ook dit jaar een land geen punten aan zijn eigen inzending geven.


Stemmen gaat anders dan voorheen

Het stemmen voor de finale zal anders gaan dan je bent gewend. Het is namelijk voor het eerst dat ook tv-kijkers uit landen die niet deelnemen aan de halve finale of de finale van het songfestival hun stem uit kunnen brengen. De stemmen van de kijkers uit deze niet-deelnemende landen worden allemaal bij elkaar opgeteld en worden meegerekend alsof het de stemmen van 1 extra land betreft.


Wie wordt de winnaar in 2023 en volgt Kalush Orchestra op?

Met dank aan de winst van Kalush Orchestra in 2022 met hun lied Stefania is Oekraïne automatisch geplaatst voor de finale in Liverpool. Ook gastland Verenigd Koninkrijk is als onderdeel van de 'Big Five' verzekerd van een finaleplek. Wie wordt de opvolger van Kalush Orchestra? Wie wordt de winnaar van de 67e editie van dit megaspektakel? Wat gaan Mia Nicolai & Dion Cooper namens Nederland dit jaar doen na de goede 11e plek van S10? En eindigt Gustaph namens België dit jaar hoger dan de toch ietwat teleurstellende 19e plek van Jérémie Makiese? Zodra de uitslag bekend is zullen wij deze net zoals de voorgaande jaren als allereerste op deze website publiceren!

Einduitslag finale Eurovisie Songfestival 2023

Positie Land Artiest Lied Punten
1 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
2 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
3 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
4 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
5 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
6 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
7 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
8 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
9 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
10 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
11 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
12 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
13 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
14 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
15 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
16 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
17 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
18 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
19 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
20 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
21 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
22 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
23 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
24 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
25 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
26 - Nog niet bekend Nog niet bekend -
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2022

Songfestival 2022

Nadat Kalush Orchestra met hun nummer 'Stefania' heeft gewonnen is Oekraïne automatisch geplaatst voor de finale van de 67e editie van het Eurovisie Songfestival in 2023. Het festival vindt dit jaar plaats in het Verenigd Koninkrijk en het duo Mia Nicolai & Dion Cooper zullen Nederland vertegenwoordigen.

Datum en info Uitslag 2022

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter