Delen: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Finale Eurovisie Songfestival 2018

De finale van het Eurovisie Songfestival 2018 in Portugal zal plaatsvinden op zaterdag 12 mei 2018 in Lissabon. De finale zal plaatsvinden in de prachtige MEO Arena dat plaats kan bieden aan minimaal 20.000 toeschouwers. De MEO Arena was ook het podium voor de MTV awards in 2005. De vorige editie werd gepresenteerd door 3 mannen, dit jaar zijn er 4 vrouwen aan de beurt. Catarina Furtado, Silvia Alberto, Filomena Cautela en Daniela Ruah (bekend van de tv serie NCIS Los Angeles) verzorgen de presentatie.

Naast gastland Portugal zijn 'De Grote Vijf' landen geplaatst. Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het songfestival. De overige deelnemers hebben zicht geplaatst via de halve finales.

Namens Nederland kent een vakjury voor de finale de helft van het aantal punten toe, de kijkers stemmen voor de andere helft. De samenstelling van de vakjury voor de editie in 2018 is op dit moment nog niet bekend.

Finale Eurovisie Songfestival 2018

Land Artiest Lied Geplaatst
Duitsland Michael Schulte You Let Me Walk Alone Automatisch
Frankrijk Madame Monsieur Mercy Automatisch
Italië Ermal Meta & Fabrizio Moro Non mi avete fatto niente Automatisch
Portugal Nog niet bekend Nog niet bekend Winnaar 2017
Spanje Alfred & Amaia Tu canción Automatisch
Verenigd Koninkrijk SuRie Storm Automatisch

Eurovisie Songfestival 2018

Finale songfestival

Nadat Salvador Sobral namens Portugal heeft gewonnen zal de 63e editie van het Eurovisie Songfestival in 2018 plaatsvinden in Lissabon

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter en Google+