Contact · Informatie

Uitslag Songfestival 2024

Op een zaterdag 11 mei 2024 strijden 26 landen in Zweden onder het toeziend oog van miljoenen kijkers thuis in de grote finale van het Eurovisie Songfestival voor het beste lied van 2024. Veel deelnemende landen (waaronder Joost Klein namens Nederland en Mustii namens België) moeten overigens eerst nog uitkomen in de halve finales op dinsdag en donderdag. Van die halve finales op dinsdag en donderdag gaan de beste tien landen door naar de grote finale op zaterdag.


Zo kun je stemmen

Elk deelnemend land mag twee keer punten verdelen. Een keer via televoting en een keer via de vakjury. De verdeling van het aantal punten is ongeveer 50/50. Dit betekent dat de vakjury's de eerste helft van de punten toekennen en de kijkers thuis de andere helft. Uiteraard mag ook dit jaar een land geen punten aan zijn eigen inzending geven.


Wie wordt de winnaar in 2024 en volgt Loreen op?

Met dank aan de winst van Loreen in 2023 met haar lied Tattoo is Zweden automatisch geplaatst voor de finale. Ook de landen Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië zijn als onderdeel van de 'Big Five' verzekerd van een finaleplek. Wie wordt de opvolger van Loreen? Wie wordt de winnaar van de 68e editie van dit megaspektakel? Eindigt Mustii namens België na de prima 7e plek van Gustaph ook dit jaar weer in de top 10? En hoe gaat Joost Klein het met zijn lied 'Europapa' namens Nederland doen na de teleurstellende uitschakeling van Mia & Dion in de halve finales? Volgens de bookmakers is de kans groot is dat zowel Nederland als België zich weten te plaatsen voor de grote finale, en dat ze mogelijk hoog zullen eindigen in de ranglijsten. De prognose is dat beide landen in de top 10 zullen eindigen. Volgens de bookmakers heeft Joost Klein zelfs een kans van 10% om het songfestival daadwerkelijk te winnen. Zwitserland, Kroatië en Italië lijken de meeste kan op de overwinning te maken. Zodra de uitslag bekend is zullen wij deze net zoals de voorgaande jaren als allereerste op deze website publiceren!

Einduitslag finale Eurovisie Songfestival 2024

Positie Land Artiest Lied Punten
1 - - - -
2 - - - -
3 - - - -
4 - - - -
5 - - - -
6 - - - -
7 - - - -
8 - - - -
9 - - - -
10 - - - -
11 - - - -
12 - - - -
13 - - - -
14 - - - -
15 - - - -
16 - - - -
17 - - - -
18 - - - -
19 - - - -
20 - - - -
21 - - - -
22 - - - -
23 - - - -
24 - - - -
25 - - - -
26 - - - -
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2024

Songfestival 2024

Nadat Loreen met haar nummer 'Tattoo' heeft gewonnen, is Zweden automatisch geplaatst voor de finale van de 68e editie van het Eurovisie Songfestival in 2024. Joost Klein vertegenwoordigt Nederland met 'Europapa'.

Datum en info Deelnemers

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter