Contact · Informatie

Datum Eurovisie Songfestival 2019

Het festival in 2019 zit erop en de 2020 editie is uitgesteld. Ben je misschien op zoek naar de datum van het Songfestival 2021 in Nederland? Klik dan hier!

Na de overwinning van Netta Barzilai in Portugal zal de 64e editie van het Eurovisie Songfestival plaatsvinden op 14, 16 en 18 mei in Tel Aviv, Israël. Na 1979 en 1999 is het alweer de derde keer dat Israël het festival mag organiseren.

Er waren vier steden in Israël die het songfestival wilden organiseren. Naast Tel Aviv gaat het om Jeruzalem, Eilat en Haifa. De EBU heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt en gekozen voor het EXPO Tel Aviv (International Convention Center) in Tel Aviv.

Er doen 41 landen mee aan het Eurovisie Songfestival in 2019. Iets minder dan vorig jaar: Rusland keert weliswaar terug, maar Bulgarije en Oekraïne zullen er in 2019 niet bij zijn. De 25-jarige Duncan Laurence zal namens Nederland als 16e act uitkomen in de tweede halve finale op donderdag, daarin zal hij het lied 'Arcade' zingen. Die halve finales zullen plaatsvinden op dinsdag 14 mei en donderdag 16 mei. De beste tien landen van die halve finales gaan door naar de finale op zaterdag 18 mei. Daar ontmoeten ze 'De Grote Vijf' (Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk) en gastland Israël die automatisch geplaatst zijn voor de finale.

Duncan Laurence maakt een goede kans om de finale te halen. Sterker nog: Nederland is dé favoriet voor de winst van het Eurovisie Songfestival! Na een ijzersterk optreden in AFAS live tijdens Eurovision in Concert is de voorsprong van Duncan Laurence op concurrenten Zwitserland, Rusland en Zweden volgens de bookmakers alleen nog maar groter geworden. Bekijk de inzendingen van alle songfestival deelnemers en oordel zelf!

  • Eerste halve finale songfestival is op dinsdag 14 mei 2019 in Tel Aviv
  • Tweede halve finale songfestival (met Duncan Laurence namens Nederland) is op donderdag 16 mei 2019 in Tel Aviv
  • Finale songfestival is op zaterdag 18 mei 2019 in Tel Aviv

Songfestival 2019 op televisie

Het Eurovisie Songfestival is live te bekijken op de nationale televisie van alle 41 deelnemers. In Nederland worden de halve finales en de finale van het songfestival uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten om 21:00 en waarschijnlijk zullen ook in 2019 Jan Smit en Cornald Maas het commentaar tijdens de uitzendingen verzorgen. Zaterdag 11 mei kun je om 20:30 alvast in de stemming komen met de Songfestival special van BesteZangers op NPO1. En maandagavond 13 mei om 20.25 uur kun je je kennis van het Eurovisie Songfestival testen tijdens 'De Grote Songfestivaltest' op NPO3.

Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2025

Songfestival 2025

Nadat Nemo met het nummer 'The Code' heeft gewonnen, is Zwitserland automatisch geplaatst voor de finale van de 69e editie van het Eurovisie Songfestival in 2025.

Datum en info Uitslag 2024

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter