Contact · Informatie

Datum Eurovisie Songfestival 2019

Na de overwinning van Netta Barzilai in Portugal zal de 64e editie van het Eurovisie Songfestival plaatsvinden in Israël. Na 1979 en 1999 is het alweer de derde keer dat Israël het festival mag organiseren. Zowel Netta als premier Netanyahu hebben in eerste instantie aangegeven dat het songfestival in Jeruzalem plaats zal vinden. Ondanks dat dit nog niet officieel bevestigd is lijken de Jeruzalem Arena en het Teddystadion logische locaties die genoeg ruimte bieden voor de fans.

Omdat de exacte locatie nog onbekend is heeft de organisatie fans opgeroepen om voorlopig nog geen vluchten te boeken. Vanwege de annexatie van het Arabische deel van de stad zou het ook zomaar kunnen dat het Eurovisie Songfestival verplaatst gaat worden naar een andere stad. Premier Netanyahu heeft inmiddels overleg gehad met verschillende ministers en de Israëlische omroep. Er is besloten dat de regering zich niet zal bemoeien met de organisatie en dat het songfestival niet beslist in Jeruzalem plaats hoeft te vinden. Er zijn inmiddels vier steden in Israël die het songfestival willen organiseren. Naast Jeruzalem gaat het om Tel Aviv, Eilat en Haifa.

Songfestivalwinnares Netta heeft in een interview in ieder geval nogmaals haar voorkeur voor Jeruzalem uitgesproken. Ze geeft aan dat het voor een religieuze stad als Jeruzalem goed zou zijn om een liberale happening als songfestival te hosten. Inmiddels heeft Tel Aviv ook goede papieren om gaststad te worden. Minister Michael Oren heeft gezegd dat deze stad betere faciliteiten heeft dan Jeruzalem en ook de burgemeester van Tel Aviv geeft aan dat zijn stad er qua bereikbaarheid een stuk beter voor staat.

Er gaan zelfs geruchten rond dat het songfestival in 2019 niet in Israël, maar in Oostenrijk plaats zal vinden. De organisatie heeft in ieder geval laten weten dat de exacte data en de gaststad in september bekend worden gemaakt.

Ondanks dat de data nog niet bekend zijn weten we wel dat net zoals elk jaar er ook in 2019 twee halve finales en een finale zullen zijn. De halve finales zullen plaatsvinden op een dinsdag en een donderdag. De beste tien landen van die halve finales gaan door naar de finale die traditiegetrouw op een zaterdag is. Daar ontmoeten ze 'De Grote Vijf' (Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk) en gastland Israël die automatisch geplaatst zijn voor de finale.

  • Eerste halve finale songfestival is op een dinsdag in mei 2019
  • Tweede halve finale songfestival is op een donderdag in mei 2019
  • Finale songfestival is op een zaterdag in mei 2019

Songfestival 2019 op televisie

Het Eurovisie Songfestival is live te bekijken op de nationale televisie van alle 43 deelnemers. In Nederland worden de halve finales en de finale van het songfestival uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten om 21:00 en waarschijnlijk zullen ook in 2019 Jan Smit en Cornald Maas het commentaar tijdens de uitzendingen verzorgen.

Deel dit via: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Eurovisie Songfestival 2019

Songfestival 2019

Nadat Netta Barzilai met haar nummer 'Toy' heeft gewonnen zal de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 plaatsvinden in Israël.

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter en Google+