Contact · Informatie

Deelnemers Eurovisie Songfestival 2019

Het festival in 2019 zit erop en de 2020 editie is uitgesteld. Ben je misschien op zoek naar alle deelnemers aan het Songfestival 2021 in Nederland? Klik dan hier!

Aan de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 doen onderstaande 41 landen mee. Ieder land dat lid is van de Europese Radio-unie kan meedoen aan het songfestival, ook landen die niet binnen de Europese grenzen liggen. Nederland en Zwitserland doen in 2019 voor de 60e keer mee. Duitsland spant de kroon, zij doen in Israël voor de 63e keer mee aan het songfestival.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er een paar verschillen: Rusland keert terug en Bulgarije en Oekraïne hebben zich teruggetrokken. Financiële problemen hebben de Bulgaarse omroep BNT doen besluiten om niet een inzending naar Israël sturen. In Oekraïne won Maruv won de voorrondes van het songfestival, maar de nationale omroep eiste onder andere dat ze haar geplande concerten in Rusland moest afzeggen. Maruv ging niet akkoord met de eisen en nadat ook de nummers 2 en 3 hebben laten weten geen interesse meer te hebben om naar Tel Aviv af te reizen heeft nationale omroep besloten om af te zien van deelname.

Israël mag het songfestival in 2019 voor de derde keer organiseren. Na de overwinning van Netta Barzilai in 2018 is Israël als gastland in ieder geval automatisch geplaatst voor de finale op zaterdag 18 mei. Ook Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn direct verzekerd van een plek in de finale. Zij maken deel uit van 'De Grote Vijf' landen die elk jaar de grootste financiële bijdrage aan het festival leveren. Alle andere 37 deelnemers zullen eerst in de halve finales op dinsdag 14 en donderdag 16 mei strijden voor een finaleplek.

Duncan Laurence namens Nederland met het lied Arcade naar het songfestival 2019

Op 21 januari heeft AVROTROS laten weten dat de inmiddels 25-jarige singer-songwriter Duncan Laurence Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Israël! Hij zal als 16e act optreden in de tweede halve finale op donderdag 16 mei. Veel landen houden een voorronde om hun inzending voor het songfestival te bepalen, maar in Nederland wordt de deelnemer gekozen door een commissie. Het lijkt erop dat de AVROTROS in tegenstelling tot andere jaren nu eerst een lied heeft laten schrijven en vervolgens daar een geschikte artiest bij heeft gezocht. Duncan Laurence zal in Tel Aviv het lied 'Arcade' zingen, bekijk en beluister het lied op Youtube. Arcade kon na de release op 7 maart direct rekenen op veel positieve reacties. Het nummer schoot naar de toppositie in de iTunes hitlijst en staat sindsdien ook op de lijstjes van de bookmakers steevast bovenaan. Na zijn eerste repetitie op het podium in Tel Aviv weten we dat Duncan 'Arcade' op zijn piano speelt en dat er op het einde laserstralen zijn te zien.

Naast Duncan Laurence is er nog een Nederlander die meedoet aan het Eurovisie Songfestival. De Rotterdamse Verena Heinz zal als achtergrondzangeres van de Duitse S!sters aantreden. Omdat Duitsland onderdeel is van 'De Grote Vijf' is Verena zeker van een plek in de finale.

Wie is Duncan Laurence?

AVROTROS heeft dit jaar voor een onbekende naam gekozen en veel mensen vragen zich daarom ook af wie Duncan Laurence is. Zijn echte naam is Duncan de Moor en hij komt uit Hellevoetsluis. Hij is net afgestudeerd aan de Rockacademie en schrijft ook zelf liedjes. Het was Ilse de Lange die een auditie voor hem regelde bij de AVROTROS. Zij kende hem nog van The Voice of Holland, Duncan zat in 2014 in haar team en schopte het tot de halve finale. Ilse heeft laten weten dat ze ter ondersteuning met 'haar pupil' mee zal reizen naar Israël. Duncan deed het zo goed tijdens zijn auditie voor de selectiecommissie dat ze unaniem besloten om hem namens Nederland naar het songfestival in Israël te sturen.

Alle deelnemers songfestival 2019

Land Artiest Lied
Albanië Jonida Maliqi Ktheju tokës kijk op youtube
Armenië Srbuk Walking out kijk op youtube
Australië Kate Middler-Heidke Zero Gravity kijk op youtube
Azerbeidzjan Chingiz Truth kijk op youtube
België Eliot Wake Up kijk op youtube
Bulgarije Teruggetrokken
Cyprus Tamta Replay kijk op youtube
Denemarken Leonora Love Is Forever kijk op youtube
Duitsland S!sters Sister kijk op youtube
Estland Victor Crone Storm kijk op youtube
Finland Darude Look Away kijk op youtube
Frankrijk Bilal Hassani Roi kijk op youtube
Georgië Oto Nemsadze Sul Tsin Iare kijk op youtube
Griekenland Katerine Duska Better love kijk op youtube
Hongarije Joci Pápai Az én apám kijk op youtube
Ierland Sarah McTernan 22 kijk op youtube
IJsland Hatari Hatrið mun sigra kijk op youtube
Israël Kobi Marimi Home kijk op youtube
Italië Mahmood Soldi kijk op youtube
Kroatië Roko Blažević The Dream kijk op youtube
Letland Carousel That Night kijk op youtube
Litouwen Jurijus Run with the Lions kijk op youtube
Noord Macedonië Tamara Todevska Proud kijk op youtube
Malta Michela Chameleon kijk op youtube
Moldavië Anna Odobescu Stay kijk op youtube
Montenegro D-moll Heaven kijk op youtube
Nederland Duncan Laurence Arcade kijk op youtube
Noorwegen KEiiNO Spirit in the Sky kijk op youtube
Oekraïne Teruggetrokken
Oostenrijk Pænda Limits kijk op youtube
Polen Tulia Pali się kijk op youtube
Portugal Conan Osíris Telemóveis kijk op youtube
Roemenië Ester Peony On A Sunday kijk op youtube
Rusland Sergej Lazarev Scream kijk op youtube
San Marino Serhat Say Na Na Na kijk op youtube
Servië Nevena Božović Kruna kijk op youtube
Slovenië Zala Kralj & Gašper Šantl Sebi kijk op youtube
Spanje Miki La venda kijk op youtube
Tsjechië Lake Malawi Friend of a Friend kijk op youtube
Verenigd Koninkrijk Michael Rice Bigger Than Us kijk op youtube
Wit-Rusland ZENA Like It kijk op youtube
Zweden John Lundvik Too late for love kijk op youtube
Zwitserland Luca Hänni She Got Me kijk op youtube
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2025

Songfestival 2025

Nadat Nemo met het nummer 'The Code' heeft gewonnen, is Zwitserland automatisch geplaatst voor de finale van de 69e editie van het Eurovisie Songfestival in 2025.

Datum en info Uitslag 2024

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter