Contact · Informatie · English

Deelnemers Eurovisie Songfestival 2019

Aan de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 doen onderstaande 42 landen mee. Ieder land dat lid is van de Europese Radio-unie kan meedoen aan het songfestival, ook landen die niet binnen de Europese grenzen liggen. Ten opzichte van vorig jaar heeft alleen Bulgarije zich teruggetrokken van deelname. Financiële problemen hebben de Bulgaarse omroep BNT doen besluiten om niet een inzending naar Israël sturen. Nederland en Zwitserland doen in 2019 voor de 60e keer mee. Duitsland spant de kroon, zij doen in Israël voor de 63e keer mee aan het songfestival.

Israël mag het songfestival in 2019 voor de derde keer organiseren. Na de overwinning van Netta Barzilai in 2018 is Israël als gastland in ieder geval automatisch geplaatst voor de finale op zaterdag 18 mei. Ook Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn direct verzekerd van een plek in de finale. Zij maken deel uit van 'De Grote Vijf' landen die elk jaar de grootste financiële bijdrage aan het festival leveren. Alle andere 37 deelnemers zullen eerst in de halve finales op dinsdag 14 en donderdag 16 mei strijden voor een finaleplek.

Eurovision in Concert in Nederland

Ook in 2019 wordt er weer een Eurovision in Concert georganiseerd. De 11e editie van dit evenement zal plaatsvinden op 6 april 2019 in AFAS Live in Amsterdam. De verwachting is dat ook deze keer veel deelnemers van het Eurovisie Songfestival hun opwachting zullen maken. De presentatie is deze keer in handen van Marlayne Sahupala en Cornald Maas.

Wie gaat er namens Nederland naar het songfestival 2019?

Veel landen houden een voorronde om hun inzending voor het songfestival te bepalen, maar in Nederland wordt de deelnemer gekozen door een commissie. Het is nog even afwachten wie AVROTROS in 2019 naar het songfestival in Israël zal sturen. Het lijkt erop dat de AVRO-TROS in tegenstelling tot andere jaren nu eerst een lied laat schrijven en vervolgens daar een geschikte artiest bij zoekt. Veel haast is er ook niet bij geboden, de deadline verstrijkt pas in maart. De naam van zangeres Maan gaat al een tijdje rond, net zoals die van Sharon den Adel (Within Temptation). Of wordt het toch droomkandidaat Romy Monteiro? Glennis Grace, die andere droomkandidaat die hoge ogen gooide in het Amerikaanse programma America's Got Talent, heeft in RTL Boulevard aangegeven niet deel te nemen aan het songfestival in Israël.

Zelf heeft rapper Boef gezegd dat hij Nederland graag wil vertegenwoordigen in 2019 en met dezelfde knipoog heeft De Jeugd van Tegenwoordig aangegeven mee te willen doen aan het Eurovisie Songfestival, mits ze daar wel minimaal €200.000 per persoon voor krijgen. Radiozender 3FM had daarna een ludieke actie op touw gezet om te polsen of het mogelijk is om de benodigde €800.000 op te halen. Net zoals elk jaar gaat de naam van Kensington weer rond, maar ook zij hebben nog eens duidelijk te kennen gegeven dat deelname aan het songfestival zeer onwaarschijnlijk is. Presentator Jan Smit heeft onlangs zijn voorkeur uitgesproken om een DJ namens Nederland naar Israël te sturen. Opvallend, want ook hij moet weten dat DJ's vrijwel nooit succes hebben op het songfestival.

Alle deelnemers songfestival 2019

Land Artiest Lied
Albanië wordt bekend op 22 december 2018
Armenië Srbuk Nog niet bekend
Australië wordt bekend op 9 februari 2019
Azerbeidzjan Nog niet bekend Nog niet bekend
België Nog niet bekend Nog niet bekend
Bulgarije Teruggetrokken
Cyprus Nog niet bekend Nog niet bekend
Denemarken wordt bekend op 23 februari 2019
Duitsland wordt bekend in februari 2019
Estland wordt bekend op 16 februari 2019
Finland wordt bekend op 2 maart 2019
Frankrijk Nog niet bekend Nog niet bekend
Georgië wordt bekend op 2 maart 2019
Griekenland Nog niet bekend Nog niet bekend
Hongarije wordt bekend op 23 februari 2019
Ierland Nog niet bekend Nog niet bekend
IJsland wordt bekend op 2 maart 2019
Israël wordt bekend in januari 2019
Italië wordt bekend in februari 2019
Kroatië wordt bekend in februari 2019
Letland Nog niet bekend Nog niet bekend
Litouwen wordt bekend op 23 februari 2019
Macedonië Nog niet bekend Nog niet bekend
Malta wordt bekend op 26 januari 2019
Moldavië wordt bekend op 3 maart 2019
Montenegro Nog niet bekend Nog niet bekend
Nederland Nog niet bekend Nog niet bekend
Noorwegen wordt bekend op 2 maart 2019
Oekraïne wordt bekend op 23 februari 2019
Oostenrijk Nog niet bekend Nog niet bekend
Polen Nog niet bekend Nog niet bekend
Portugal wordt bekend op 2 maart 2019
Roemenië Nog niet bekend Nog niet bekend
Rusland Nog niet bekend Nog niet bekend
San Marino Nog niet bekend Nog niet bekend
Servië Nog niet bekend Nog niet bekend
Slovenië Nog niet bekend Nog niet bekend
Spanje wordt bekend in januari 2019
Tsjechië wordt bekend in januari 2019
Verenigd Koninkrijk wordt bekend in februari 2019
Wit-Rusland Nog niet bekend Nog niet bekend
Zweden wordt bekend op 9 maart 2019
Zwitserland wordt bekend in maart 2019
Deel dit via: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Eurovisie Songfestival 2019

Songfestival 2019

Nadat Netta Barzilai met haar nummer 'Toy' heeft gewonnen zal de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 plaatsvinden in Israël.

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter en Google+