Contact · Informatie · English

Deelnemers Eurovisie Songfestival 2019

Aan de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 doen onderstaande 42 landen mee. Ieder land dat lid is van de Europese Radio-unie kan meedoen aan het songfestival, ook landen die niet binnen de Europese grenzen liggen. Ten opzichte van vorig jaar heeft alleen Bulgarije zich teruggetrokken van deelname. Financiële problemen hebben de Bulgaarse omroep BNT doen besluiten om niet een inzending naar Israël sturen. Nederland en Zwitserland doen in 2019 voor de 60e keer mee. Duitsland spant de kroon, zij doen in Israël voor de 63e keer mee aan het songfestival.

Israël mag het songfestival in 2019 voor de derde keer organiseren. Na de overwinning van Netta Barzilai in 2018 is Israël als gastland in ieder geval automatisch geplaatst voor de finale op zaterdag 18 mei. Ook Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn direct verzekerd van een plek in de finale. Zij maken deel uit van 'De Grote Vijf' landen die elk jaar de grootste financiële bijdrage aan het festival leveren. Alle andere 37 deelnemers zullen eerst in de halve finales op dinsdag 14 en donderdag 16 mei strijden voor een finaleplek.

Duncan Laurence namens Nederland naar het songfestival 2019

Op 21 januari heeft AVROTROS laten weten dat de 24-jarige singer-songwriter Duncan Laurence Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Israël! Hij zal optreden in de tweede halve finale op donderdag 16 mei.

Veel landen houden een voorronde om hun inzending voor het songfestival te bepalen, maar in Nederland wordt de deelnemer gekozen door een commissie. Het lijkt erop dat de AVROTROS in tegenstelling tot andere jaren nu eerst een lied heeft laten schrijven en vervolgens daar een geschikte artiest bij heeft gezocht.

Welk lied Duncan Laurence in Tel Aviv zal gaan zingen is nog niet bekend, waarschijnlijk wordt dat op donderdag 7 maart bekend gemaakt door de selectiecommissie. Presentator Jan Smit heeft onlangs zijn voorkeur uitgesproken om met een dance nummer naar Israël af te reizen. Opvallend, want ook hij moet weten dat DJ's vrijwel nooit succes hebben op het songfestival. Cornald Maas heeft bij Shownieuws laten weten erg enthousiast te zijn over de Nederlandse inzending. Hij noemt de keuze 'behoorlijk goed en behoorlijk onverwacht' en denkt dat Nederland wel eens hoog kan eindigen in Tel Aviv!

Wie is Duncan Laurence?

AVROTROS heeft dit jaar voor een onbekende naam gekozen en veel mensen vragen zich daarom ook af wie Duncan Laurence is. Zijn echte naam is Duncan de Moor en hij komt uit Hellevoetsluis. Hij is net afgestudeerd aan de Rockacademie en schrijft ook zelf liedjes. Het was Ilse de Lange die een auditie voor hem regelde bij de AVROTROS. Zij kende hem nog van The Voice of Holland, Duncan zat in 2014 in haar team en schopte het tot de halve finale. Ilse heeft laten weten dat ze ter ondersteuning met 'haar pupil' mee zal reizen naar Israël. Duncan deed het zo goed tijdens zijn auditie voor de selectiecommissie dat ze unaniem besloten om hem namens Nederland naar het songfestival in Israël te sturen.

Alle deelnemers songfestival 2019

Land Artiest Lied
Albanië Jonida Maliqi Ktheju tokës
Armenië Srbuk Nog niet bekend
Australië Kate Middler-Heidke Zero Gravity
Azerbeidzjan wordt bekend in maart 2019
België Eliot Vassamillet Nog niet bekend
Bulgarije Teruggetrokken
Cyprus Tamta Replay
Denemarken wordt bekend op 23 februari 2019
Duitsland wordt bekend op 22 februari 2019
Estland Victor Crone Storm
Finland Darude wordt bekend op 2 maart 2019
Frankrijk Bilal Hassani Roi
Georgië wordt bekend op 2 maart 2019
Griekenland Katerine Duska Nog niet bekend
Hongarije wordt bekend op 23 februari 2019
Ierland Nog niet bekend Nog niet bekend
IJsland wordt bekend op 2 maart 2019
Israël Kobi Marimi Nog niet bekend
Italië Mahmood Soldi
Kroatië Roko Blažević The Dream
Letland Carousel That Night
Litouwen wordt bekend op 23 februari 2019
Macedonië Tamara Todevska Nog niet bekend
Malta Michela Pace Nog niet bekend
Moldavië wordt bekend op 3 maart 2019
Montenegro D-mol Heaven
Nederland Duncan Laurence Nog niet bekend
Noorwegen wordt bekend op 2 maart 2019
Oekraïne wordt bekend op 23 februari 2019
Oostenrijk Pænda Limits
Polen Tulia Nog niet bekend
Portugal wordt bekend op 2 maart 2019
Roemenië Ester Peony On A Sunday
Rusland Sergej Lazarev Nog niet bekend
San Marino Serhat Nog niet bekend
Servië wordt bekend op 3 maart 2019
Slovenië Zala Kralj & Gašper Šantl Sebi
Spanje Miki La venda
Tsjechië Lake Malawi Friend of a Friend
Verenigd Koninkrijk Michael Rice Bigger Than Us
Wit-Rusland wordt bekend op 8 maart 2019
Zweden wordt bekend op 9 maart 2019
Zwitserland wordt bekend in maart 2019
Deel dit via: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Eurovisie Songfestival 2019

Songfestival 2019

Nadat Netta Barzilai met haar nummer 'Toy' heeft gewonnen zal de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 plaatsvinden in Israël.

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter en Google+