Contact · Informatie · English

Finale Songfestival 2022

De finale van het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië zal plaatsvinden op een zaterdag in mei. De exacte datum en de locatie waar het spektakel plaats zal vinden wordt nog bekendgemaakt, evenals de artiest die Nederland dit jaar zal gaan vertegenwoordigen. Wie het ook wordt, de Nederlandse inzending zal zich na de teleurstellende 23 plaats van Jeangu Macrooy eerst moeten zien te plaatsen via een van de beide halve finales. Naast gastland Italië zijn de andere landen van 'De Grote Vijf' automatisch geplaatst. Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de landen die samen met Italië de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het festival. Italië zou dus ook zonder de winst van Måneskin in 2021 met hun lied Zitti e buoni geplaatst zijn. En dat is dan ook de reden waarom er dit jaar slechts 25 landen (in plaats van de 26 van voorgaande jaren) aan zullen treden op zaterdag.

Na afloop van de halve finales vindt een persconferentie plaats, tijdens die persconferentie loten de geplaatste landen in welke helft van de finale ze gaan optreden. Uiteindelijk wordt in de nacht van donderdag op vrijdag door de producenten van het festival de definitieve startvolgorde bepaald en bekendgemaakt. De vakjury's van alle deelnemende landen kennen de helft van de uit te delen punten toe. De kijkers thuis stemmen tijdens de live uitzending zelf voor de andere helft van de punten. Wie er dit jaar plaats zullen nemen in de Nederlandse vakjury is nog niet bekend. Zoals je van ons bent gewend zullen we ook dit jaar na het verdelen van de punten als eerste de uitslag op onze site presenteren.


Finale songfestival 2021 op televisie

De uitzending van de finale start om 21:00 op NPO 1. Jan Smit en Cornald Maas zullen de uitzending van commentaar voorzien. Geschat wordt dat het songfestival door ongeveer 4 miljoen Nederlanders en 200 miljoen mensen wereldwijd live gevolgd gaat worden op televisie en via internet.

Geplaatste landen finale Eurovisie Songfestival 2022

Land Artiest Lied
Duitsland
Spanje
Italië
Verenigd Koninkrijk
Frankrijk
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2022

Songfestival 2022

Nadat Måneskin met hun nummer 'Zitti e buoni' heeft gewonnen zal de 66e editie van het Eurovisie Songfestival in 2022 plaatsvinden in Italië.

Datum en info 2022 Uitslag 2021

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter