Contact · Informatie

Agenda voorrondes Eurovisie Songfestival 2019 per land

In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël houden veel landen een voorronde om de inzending te bepalen. Hier vind je een overzicht van de voorrondes per land.

Veel landen openen op een bepaald moment de inschrijvingen waarna de omroep van het betreffende land uit deze inzendingen meestal zelf een selectie maakt van artiesten die live op televisie mogen optreden. Tijdens die uitzendingen bepalen kijkers (in combinatie met een jury) wie er naar het songfestival in Israël gaat.

In Nederland wordt er al een paar jaar geen voorronde meer gehouden. Tot 2013 hadden we wel een voorronde genaamd het Nationaal Songfestival. Tegenwoordig wordt de Nederlandse inzending gekozen door een commissie. Wie de AVROTROS in 2019 naar het songfestival in Israël toe zal sturen is nog niet bekend, maar net zoals vorig jaar gaan ook nu weer de namen van zangeressen Maan en Romy Monteiro rond, maar ook de naam van Sharon den Adel (Within Temptation) wordt vaak genoemd. Zelfs rapper boef heeft vol zelfvertrouwen aangegeven graag namens Nederland voor de winst in 2019 te gaan.

Er zal dit jaar voor het eerst sinds 1971 geen voorronde voor Malta plaatsvinden. Nu op Malta The X Factor wordt uitgezonden heeft de Maltese omroep bepaald dat de winnaar van dat programma in 2019 Malta zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Ook Zwitserland stapt na jaren van tegenvallende resultaten af van de nationale voorrondes. In 2019 zal een jury beslissen welke deelnemer er namens Zwitersland naar het songfestival in Israël gaat.

De artiesten die de voorrondes winnen zullen uitkomen in de halve finales en misschien wel in de finale van het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël.

Landen met voorrondes Eurovisie Songfestival 2019

Datum Land
Nog niet bekend Albanië
Nog niet bekend Litouwen
Nog niet bekend Frankrijk
Nog niet bekend Wit-Rusland
Nog niet bekend Israël
Nog niet bekend Denemarken
Nog niet bekend IJsland
Nog niet bekend Cyprus
Nog niet bekend San Marino
Nog niet bekend Italië
Nog niet bekend Verenigd Koninkrijk
Nog niet bekend Zweden
Nog niet bekend Spanje
Nog niet bekend Tsjechië
Nog niet bekend Roemenië
Nog niet bekend Montenegro
Nog niet bekend Moldavië
Nog niet bekend Duitsland
Nog niet bekend Griekenland
Nog niet bekend Armenië
Nog niet bekend Finland
Nog niet bekend Estland
Nog niet bekend Polen
Nog niet bekend Portugal
Nog niet bekend Noorwegen


Meer weten over het songfestival in Israël? Raadpleeg dan 1 van deze pagina's:

Deel dit via: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Eurovisie Songfestival 2019

Songfestival 2019

Nadat Netta Barzilai met haar nummer 'Toy' heeft gewonnen zal de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 plaatsvinden in Israël.

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter en Google+