Contact · Informatie · English

Finale Eurovisie Songfestival 2019

De finale van het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël zal plaatsvinden op zaterdag 18 mei 2019. In het EXPO Tel Aviv (International Convention Center) zullen 26 landen uitkomen in de grote finale. De finalisten zullen optreden op een prachtig diamantvormig podium. Naast gastland Israël zijn 'De Grote Vijf' landen automatisch geplaatst. Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het songfestival. Of Nederland de finale zal halen is nog maar de vraag. Duncan Laurence scoort goed in de lijstjes van de bookmakers en is op dit moment zelfs dé favoriet voor de overwinning, maar hij zal zich met zijn lied 'Arcade' namens Nederland moeten zien te plaatsen via de halve finales op 14 en 16 mei. In tegenstelling tot Duncan Laurence is een andere Nederlander al wel zeker van de finale: De Rotterdamse Verena Heinz zal optreden als achtergrondzangeres van de Duitse inzending S!sters.

Pauze-acts en presentatie songfestival finale

Dana International (winnares songfestival 1999) zal een pauze-act te verzorgen in haar thuisstad Tel Aviv. Ook heeft de EBU laten weten dat de Israëlische mentalist Lior Suchard een gastoptreden in de finale zal verzorgen. Verder zullen Conchita, Eleni Foureira, Måns Zelmerlöw en Verka Serduchka liedjes van elkaar zingen. Ze sluiten gezamelijk af om met Gali Atari het lied Hallelujah (winnende lied van Israël in 1979) Hallelujah te zingen. De presentatie is dit jaar in ieder geval in handen van 2 mannen en 2 vrouwen: Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar en Lucy Ayoub zullen de finale presenteren.

Madonna op het Eurovisie Songfestival

Net zoals vorig jaar gingen er ook nu weer geruchten dat Madonna zal gaan optreden en naar alle waarschijnlijkheid is het eindelijk is het zover: Madonna zal een show geven tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv! Het lijkt erop dat ze zowel een oude hit als een nieuw lied ten gehore zal brengen. Er was wat discussie omdat het lied een politieke lading heeft (sinds 2018 is het verboden om liedjes met politieke inhoud ten gehore te brengen op het songfestival), maar waarschijnlijk zal Madonna het lied toch zingen.

Puntentelling

De vakjury's van alle deelnemende landen kennen de helft van de uit te delen punten toe. De kijkers thuis stemmen tijdens de live uitzending van de finale zelf voor de andere helft van de punten. Ook dit jaar wordt de manier waarop de punten worden gepresenteerd iets gewijzigd. De puntentelling zelf wijzigt niet, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren krijgt nu eerst het land met de minste punten van de vakjury's de punten. Een land met de meeste punten van de vakjury's krijgt pas later de televoting punten. Ondanks dat dat land als laatste de punten krijgt, hoeft het in totaal niet de meeste punten te ontvangen. Dit alles is bedacht om de puntentelling tot het eind aan toe spannend te houden.

Finale songfestival 2019 op televisie

De uitzending van de finale start om 21:00 op NPO 1. Waarschijnlijk zullen ook in 2019 Jan Smit en Cornald Maas de uitzending van commentaar voorzien. Geschat wordt dat het songfestival door ongeveer 4 miljoen Nederlanders en 200 miljoen mensen wereldwijd live gevolgd gaat worden op televisie en via internet. Emma Wortelboer (bekend van BNN) mag namens Nederland de punten van de vakjury doorgeven.

Geplaatste landen finale Eurovisie Songfestival 2019

Land Artiest Lied
Duitsland S!sters Sister Automatisch geplaatst kijk op youtube
Frankrijk Bilal Hassani Roi Automatisch geplaatst kijk op youtube
Israël Kobi Marimi Home Gastland kijk op youtube
Italië Mahmood Soldi Automatisch geplaatst kijk op youtube
Spanje Miki La venda Automatisch geplaatst kijk op youtube
Verenigd Koninkrijk Michael Rice Bigger Than Us Automatisch geplaatst kijk op youtube
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2019

Songfestival 2019

Nadat Netta Barzilai met haar nummer 'Toy' heeft gewonnen zal de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 plaatsvinden in Israël.

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter