Contact · Informatie · English

Finale Eurovisie Songfestival 2019

De finale van het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël zal plaatsvinden op zaterdag 18 mei 2019. In het EXPO Tel Aviv (International Convention Center) zullen 26 landen uitkomen in de grote finale. De finalisten zullen optreden op een prachtig diamantvormig podium. Ook Dana International (winnares songfestival 1999) zal dat podium gaan bestijgen, waarschijnlijk om de pauze-act te verzorgen in haar thuisstad Tel Aviv. Net zoals vorig jaar gaan er ook nu weer geruchten dat Madonna zal gaan optreden. De presentatie is dit jaar in ieder geval in handen van 2 mannen en 2 vrouwen: Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar en Lucy Ayoub zullen de finale presenteren.

Naast gastland Israël zijn 'De Grote Vijf' landen automatisch geplaatst. Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het songfestival. Of Nederland de finale zal halen is nog maar de vraag. Duncan Laurence zal zich namens Nederland net zoals de overige deelnemers moeten zien te plaatsen via de halve finales op 14 en 16 mei.

Puntentelling

De vakjury's van alle deelnemende landen kennen de helft van de uit te delen punten toe. De kijkers thuis stemmen tijdens de live uitzending van de finale zelf voor de andere helft van de punten. Wie er in 2019 namens Nederland in de vakjury zitten is nog niet bekend.

Finale songfestival 2019 op televisie

De uitzending van de finale start om 21:00 op NPO 1. Waarschijnlijk zullen ook in 2019 Jan Smit en Cornald Maas de uitzending van commentaar voorzien. Geschat wordt dat het songfestival door ongeveer 4 miljoen Nederlanders en 200 miljoen mensen wereldwijd live gevolgd gaat worden op televisie en via internet. Zal Waylon dit jaar live op televisie de Nederlandse punten bekendmaken?

Geplaatste landen finale Eurovisie Songfestival 2019

Land Artiest Lied
Duitsland wordt bekend op 22 februari 2019 Automatisch geplaatst
Frankrijk Bilal Hassani Roi Automatisch geplaatst
Israël Kobi Marimi Nog niet bekend Gastland
Italië Mahmood Soldi Automatisch geplaatst
Spanje Miki La venda Automatisch geplaatst
Verenigd Koninkrijk Michael Rice Bigger Than Us Automatisch geplaatst
Deel dit via: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Eurovisie Songfestival 2019

Songfestival 2019

Nadat Netta Barzilai met haar nummer 'Toy' heeft gewonnen zal de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 plaatsvinden in Israël.

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter en Google+