Contact · Informatie · English

Finale Eurovisie Songfestival 2019

De finale van het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël zal plaatsvinden op zaterdag 18 mei 2019. In het EXPO Tel Aviv (International Convention Center) zullen 26 landen uitkomen in de grote finale.

Naast gastland Israël zijn 'De Grote Vijf' landen automatisch geplaatst. Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het songfestival. De overige 36 deelnemers dienen zich te plaatsen via de halve finales.

Puntentelling

De vakjury's van alle deelnemende landen kennen de helft van de uit te delen punten toe. De kijkers thuis stemmen tijdens de live uitzending van de finale zelf voor de andere helft van de punten. Wie er in 2019 namens Nederland in de vakjury zitten is nog niet bekend.

Finale songfestival 2019 op televisie

De uitzending van de finale start om 21:00 op NPO 1. Waarschijnlijk zullen ook in 2019 Jan Smit en Cornald Maas de uitzending van commentaar voorzien. Geschat wordt dat het songfestival door ongeveer 4 miljoen Nederlanders en 200 miljoen mensen wereldwijd live gevolgd gaat worden op televisie en via internet. Zal Waylon dit jaar live op televisie de Nederlandse punten bekendmaken?

Geplaatste landen finale Eurovisie Songfestival 2019

Land Artiest Lied
Duitsland wordt bekend in februari 2019 Automatisch geplaatst
Frankrijk Nog niet bekend Nog niet bekend Automatisch geplaatst
Israël wordt bekend in januari 2019 Gastland
Italië wordt bekend in februari 2019 Automatisch geplaatst
Spanje wordt bekend in januari 2019 Automatisch geplaatst
Verenigd Koninkrijk wordt bekend in februari 2019 Automatisch geplaatst
Deel dit via: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Eurovisie Songfestival 2019

Songfestival 2019

Nadat Netta Barzilai met haar nummer 'Toy' heeft gewonnen zal de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 plaatsvinden in Israël.

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter en Google+