Contact · Informatie

Finale Eurovisie Songfestival 2019

De finale van het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël zal plaatsvinden op een zaterdag in mei 2019. De Jeruzalem Arena en het Teddystadion in Jeruzalem werden in eerste instantie genoemd als locaties voor de finale waarin 26 landen uit zullen komen. Songfestivalwinnares Netta heeft meermaals haar voorkeur voor Jeruzalem uitgesproken, maar inmiddels is bekend geworden dat het festival wel eens in een andere stad plaats kan vinden.

Naast gastland Israël zijn 'De Grote Vijf' landen automatisch geplaatst. Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het songfestival. De overige 37 deelnemers dienen zich te plaatsen via de halve finales.

Puntentelling

De vakjury's van alle deelnemende landen kennen de helft van de uit te delen punten toe. De kijkers thuis stemmen tijdens de live uitzending van de finale zelf voor de andere helft van de punten. Wie er in 2019 namens Nederland in de vakjury zitten is nog niet bekend.

Finale songfestival 2019 op televisie

De uitzending van de finale start om 21:00 op NPO 1. Waarschijnlijk zullen ook in 2019 Jan Smit en Cornald Maas de uitzending van commentaar voorzien. Geschat wordt dat het songfestival door ongeveer 4 miljoen Nederlanders en 200 miljoen mensen wereldwijd live gevolgd gaat worden op televisie en via internet. Zal Waylon dit jaar live op televisie de Nederlandse punten bekendmaken?

Geplaatste landen finale Eurovisie Songfestival 2019

Land Artiest Lied
Duitsland Nog niet bekend Nog niet bekend Automatisch geplaatst
Frankrijk Nog niet bekend Nog niet bekend Automatisch geplaatst
Israël Nog niet bekend Nog niet bekend Gastland
Italië Nog niet bekend Nog niet bekend Automatisch geplaatst
Spanje Nog niet bekend Nog niet bekend Automatisch geplaatst
Verenigd Koninkrijk Nog niet bekend Nog niet bekend Automatisch geplaatst
Deel dit via: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Eurovisie Songfestival 2019

Songfestival 2019

Nadat Netta Barzilai met haar nummer 'Toy' heeft gewonnen zal de 64e editie van het Eurovisie Songfestival in 2019 plaatsvinden in Israël.

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter en Google+