Contact · Informatie

Finale Songfestival 2024

De finale van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden op zaterdag 11 mei 2024. Na de winst van Loreen zal de finale plaatsvinden in de Zweedse stad Malmö. Naast Zweden (winnaar van vorig jaar) zijn ook de 'De Grote Vijf' landen automatisch geplaatst. Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk zijn de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het festival. De inzendingen van Nederland en België (Mustii) zullen zich eerst moeten zien te plaatsen via de halve finales.


Startvolgorde en puntentelling

Na afloop van de halve finales vindt een persconferentie plaats, tijdens die persconferentie loten de geplaatste landen in welke helft van de finale ze gaan optreden. Uiteindelijk werd pas in de nacht van donderdag op vrijdag voorafgaand aan de finale door de producenten van het festival de definitieve startvolgorde bepaald en bekendgemaakt.

De vakjury's van alle deelnemende landen kennen de helft van de uit te delen punten toe. Dat doen ze al op de vrijdagavond tijdens de juryrepetitie. De kijkers thuis stemmen tijdens de live uitzending op zaterdag zelf voor de andere helft van de punten. Sinds 2023 kunnen ook kijkers uit landen die niet deelnemen aan het festival hun stem uitbrengen. Zoals je van ons gewend bent zullen we ook dit jaar na het verdelen van de punten als eerste de uitslag op onze site presenteren.


Finale songfestival 2024 op televisie

De uitzending van de finale start om 21:00 op NPO 1. Jan Smit en Cornald Maas zullen naar verwachting de uitzending van commentaar voorzien. In België wordt het festival uitgezonden op de VRT. Ook dit jaar kun je online kijken via het YouTube-kanaal van het Eurovisiesongfestival. Geschat wordt dat het songfestival door ongeveer 4 miljoen Nederlanders en 200 miljoen mensen wereldwijd live gevolgd gaat worden op televisie en via internet.

Schema finale Eurovisie Songfestival 2024

Land Artiest Lied
Frankrijk Slimane Mon amour Automatisch geplaatst
Spanje 3 februari - Automatisch geplaatst
Italië 10 februari - Automatisch geplaatst
Duitsland 16 februari - Automatisch geplaatst
Verenigd Koninkrijk - - Automatisch geplaatst
Zweden Februari/maart - Automatisch geplaatst
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2024

Songfestival 2024

Nadat Loreen met haar nummer 'Tattoo' heeft gewonnen, is Zweden automatisch geplaatst voor de finale van de 68e editie van het Eurovisie Songfestival in 2024.

Datum en info Uitslag 2023

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter