Contact · Informatie

Deelnemers Songfestival 2024

Aan de 68e editie van het Eurovisie Songfestival in 2024 doen waarschijnlijk onderstaande landen mee. Deze lijst is onder voorbehoud, want het is even afwachten welke landen ook daadwerkelijk van de partij zouden zijn. Ieder land dat lid is van de Europese Radio-unie kan meedoen, ook landen die niet binnen de Europese grenzen liggen. Nederland en Zwitserland doen dit jaar voor de 64e keer mee. Duitsland spant de kroon, zij doen voor de 67e keer mee. De vraag is of de Russen worden net als vorig jaar worden uitgesloten van deelname en of Bulgarije, Noord-Macedonië en Montenegro na een jaar afwezigheid weer terugkeren op het podium. Luxemburg heeft laten weten er in 2024 voor het eerst sinds 30 jaar weer bij te zijn. Dertig jaar geleden (in 1993) deed het land voor het laatst mee, daarna zag het land ervan af in verband met de kosten.

Onderstaande landen hebben inmiddels aangegeven dat ze dit jaar weer van de partij zullen zijn:

  • Denemarken
  • Duitsland
  • Finland
  • Italië
  • Luxemburg
  • Malta
  • Nederland
  • Noorwegen
  • Spanje
  • Zweden

Zweden gaat het songfestival in 2024 voor de zevende keer organiseren. Dat deden ze voor het laatst in 2016, toen vond het festival plaats in de Ericsson Globe in de hoofdstad Stockholm. Na de overwinning van Loreen is Zweden als gastland in ieder geval automatisch geplaatst voor de finale op zaterdag. Ook Spanje, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn direct verzekerd van een plek in de finale. Zij maken deel uit van 'De Grote Vijf' landen die elk jaar de grootste financiële bijdrage aan het festival leveren. Alle andere deelnemers zullen eerst in de halve finales op dinsdag en donderdag strijden voor een finaleplek.


Deelnemers Nederland en België

Veel landen houden een voorronde om hun inzending te bepalen. Australië zal waarschijnlijk weer gebruikmaken van de nationale finale 'Eurovision – Australia Decides' om de inzending te bepalen en in Italië zal de deelnemer weer bepaald worden aan de hand van het jaarlijkse Sanremo-festival. Traditiegetrouw zullen de meeste finales van nationale selecties in februari plaatsvinden en weten we rond maart hoe het complete deelnemersveld er uit gaat zien. In Nederland wordt de deelnemer dit jaar weer gekozen door een commissie. In België wordt waarschijnlijk voor dit jaar Eurosong 2024 weer ingezet om de inzending te bepalen.

Verwachte deelnemers songfestival 2024

Land Artiest Lied
Albanië - -
Armenië - -
Australië - -
Azerbeidzjan - -
België - -
Bulgarije - -
Cyprus - -
Denemarken - -
Duitsland - -
Estland - -
Finland - -
Frankrijk - -
Georgië - -
Griekenland - -
Ierland - -
IJsland - -
Israël - -
Italië - -
Kroatië - -
Letland - -
Luxemburg - -
Litouwen - -
Noord Macedonië - -
Malta - -
Moldavië - -
Montenegro - -
Nederland - -
Noorwegen - -
Oekraïne - -
Oostenrijk - -
Polen - -
Portugal - -
Roemenië - -
Rusland - -
San Marino - -
Servië - -
Slovenië - -
Spanje - -
Tsjechië - -
Verenigd Koninkrijk - -
Zweden - -
Zwitserland - -
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2024

Songfestival 2024

Nadat Loreen met haar nummer 'Tattoo' heeft gewonnen, is Zweden automatisch geplaatst voor de finale van de 68e editie van het Eurovisie Songfestival in 2024.

Datum en info Uitslag 2023

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter