Contact · Informatie

Datum Eurovisie Songfestival 2018

De finale van de 63e editie van het songfestival in Lissabon zit erop. De lijnen zijn gesloten en de stemmen zijn geteld. Bekijk hier de uitslag van de finale!

Nadat bekend is gemaakt dat het songfestival plaats zal vinden in gaststad Lissabon zijn nu ook de data en locatie van het songfestival bekend.

Net zoals elk jaar zullen er ook in 2018 twee halve finale en een finale zijn. De halve finales zullen plaatsvinden op een dinsdag en een donderdag. De finale is traditiegetrouw op een zaterdag.

In verband de Champions League finale op 26 mei en het feit dat het op 1 mei Dag van de Arbeid (een nationale feestdag in Portugal) is waren er al geruchten dat het songfestival ergens tussen deze data in plaats zal vinden. De data zijn inmiddels officieel:

 • Eerste halve finale songfestival is op dinsdag 8 mei 2018
 • Tweede halve finale songfestival is op donderdag 10 mei 2018
 • Finale songfestival is op zaterdag 12 mei 2018

Waylon heeft inmiddels opgetreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 10 mei. Hier wist hij de finale te bereiken met het nummer 'Outlaw In Em'.

De organisatie deed lang geheimzinnig over de exacte locatie, maar uiteindelijk is bekend dat dit de MEO Arena in Lissabon wordt. Tegenwoordig heeft deze MEO Arena een nieuwe naam, namelijk de Altice Arena. Een prachtige locatie die met minimaal 20.000 plaatsen genoeg ruimte voor de fans.

Salvador Sobral, de Portugese winnaar van de vorige editie van het eurovisie songfestival, zal er in 2018 ook bij zijn. Het was nog even spannend omdat hij kampt met gezondheidsproblemen en onlangs een harttransplantatie heeft ondergaan. Tijdens de opening act of één van de pauze acts zal Sobral naast nieuw materiaal ook het winnende nummer 'Amar pelos dois' zingen.

Onder het mom 'All Aboard!' was op 6 mei de officiële openingsceremonie van het songfestival. De deelnemers en hun delegaties werden dit jaar niet welkom geheten op een rode, maar op een blauwe loper. Op deze blauwe loper wist Waylon te melden dat hij veel plezier heeft in Portugal en het leuk vindt om country muziek op het songfestival te spelen.

Songfestival 2018 op televisie

Het Eurovisie Songfestival is live te bekijken op de nationale televisie van alle 43 deelnemers en wordt ook in 2018 voor de derde keer op rij live uitgezonden in Verenigde Staten. In Nederland worden de halve finales (op 8 mei en 10 mei) en de finale (op 12 mei) van het songfestival uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten om 21:00 en ook in 2018 zullen Jan Smit en Cornald Maas het commentaar tijdens de uitzendingen verzorgen. Een half uur voor elke live uitzending begint wordt de docu 'Waylon, op weg naar het songfestival' uitgezonden. Wil je alvast in de stemming komen en je songfestival kennis testen? Dan kun je op zaterdag 5 mei je televisie afstemmen op NPO 3 om de Grote Songfestivaltest te kijken. Hierin strijden een aantal bekenden Nederlanders voor de title van 'Beste Songfestivalkenner van Nederland'. Verder heeft ook RTL een documentaire rondom Waylon zijn voorbereiding op het songfestival opgenomen. Deze docu wordt in twee delen op dinsdag- en woensdagavond laat uitgezonden op RTL 4.

Eigenlijk kun je vanaf 5 mei een hele week lang genieten van het songfestival op televisie. Hier het complete schema:

 • De Grote Songfestivaltest - Zaterdag 5 mei 20.25 uur op NPO 3
 • Documentaire 'Het verhaal van Waylon' - Zaterdag 5 mei 21.50 uur op NPO 3
 • Op weg naar het Songfestival 2018 - Dinsdag 8 mei 20.35 uur op NPO 1
 • 1e halve finale Eurovisie Songfestival - Dinsdag 8 mei 21.00 uur op NPO 1
 • Waylon: Op weg naar Lissabon - Dinsdag 8 mei 00.00 uur op RTL 4
 • De Grote Songfestivaltest - Woensdag 9 mei 20.25 uur op NPO 3 (herhaling)
 • Documentaire 'Het verhaal van Waylon' - Woensdag 9 mei 21.50 uur op NPO 3 (herhaling)
 • Waylon: Op weg naar Lissabon - Woensdag 9 mei 00.00 uur op RTL 4
 • Op weg naar het Songfestival 2018 - Donderdag 10 mei 20.30 uur op NPO 1
 • 2e halve finale Eurovisie Songfestival (met Waylon!) – Donderdag 10 mei 21.00 uur op NPO 1
 • Op weg naar het Songfestival 2018 - Zaterdag 12 mei 20.30 uur op NPO 1
 • Finale Eurovisie Songfestival (met Waylon!) - Zaterdag 12 mei 21.00 uur op NPO 1

Luister je liever naar de radio? Van 7 tot en met 11 mei kun je elke dag tussen 9.00 en 12.00 luisteren naar 'Op Weg Naar De Finale' op NPO Radio 2. Bart Arens heeft zijn studio opgezet in Lissabon en Waylon zal elke ochtend even bij hem aanschuiven.

Bekijk de uitslag van de finale

Deel dit via: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Eurovisie Songfestival 2025

Songfestival 2025

Nadat Nemo met het nummer 'The Code' heeft gewonnen, is Zwitserland automatisch geplaatst voor de finale van de 69e editie van het Eurovisie Songfestival in 2025.

Datum en info Uitslag 2024

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter