Delen: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Datum Eurovisie Songfestival 2018

Nadat bekend is gemaakt dat het songfestival plaats zal vinden in gaststad Lissabon zijn nu ook de data en locatie van het songfestival bekend.

Net zoals elk jaar zullen er ook in 2018 twee halve finale en een finale zijn. De halve finales zullen plaatsvinden op een dinsdag en een donderdag. De finale is traditiegetrouw op een zaterdag.

In verband de Champions League finale op 26 mei en het feit dat het op 1 mei Dag van de Arbeid (een nationale feestdag in Portugal) is waren er al geruchten dat het songfestival ergens tussen deze data in plaats zal vinden. De data zijn inmiddels officieel:

  • Eerste halve finale songfestival is op dinsdag 8 mei 2018
  • Tweede halve finale songfestival is op donderdag 10 mei 2018
  • Finale songfestival is op zaterdag 12 mei 2018

Inmiddels is bekend geworden dat Waylon namens Nederland zal optreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 10 mei.

De organisatie deed lang geheimzinnig over de exacte locatie, maar inmiddels is bekend dat dit de MEO Arena in Lissabon wordt. Een prachtige locatie die met minimaal 20.000 plaatsen genoeg ruimte voor de fans.

Het is de vraag of Salvador Sobral, de Portugese winnaar van de vorige editie van het eurovisie songfestival, er in 2018 bij zal zijn. Hij kampt met gezondheidsproblemen en wacht in het ziekenhuis op een geschikte donor voor een harttransplantatie.

Kijk ook bij:

Eurovisie Songfestival 2018

Finale songfestival

Nadat Salvador Sobral namens Portugal heeft gewonnen zal de 63e editie van het Eurovisie Songfestival in 2018 plaatsvinden in Lissabon

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter en Google+