Delen: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Datum Eurovisie Songfestival 2018

Nadat bekend is gemaakt dat het songfestival plaats zal vinden in gaststad Lissabon zijn nu ook de data en locatie van het songfestival bekend.

Net zoals elk jaar zullen er ook in 2018 twee halve finale en een finale zijn. De halve finales zullen plaatsvinden op een dinsdag en een donderdag. De finale is traditiegetrouw op een zaterdag.

In verband de Champions League finale op 26 mei en het feit dat het op 1 mei Dag van de Arbeid (een nationale feestdag in Portugal) is waren er al geruchten dat het songfestival ergens tussen deze data in plaats zal vinden. De data zijn inmiddels officieel:

  • Eerste halve finale songfestival is op dinsdag 8 mei 2018
  • Tweede halve finale songfestival is op donderdag 10 mei 2018
  • Finale songfestival is op zaterdag 12 mei 2018

Inmiddels is bekend geworden dat Waylon namens Nederland zal optreden tijdens de tweede halve finale op donderdag 10 mei. Hier zal hij proberen de finale te bereiken met het nummer 'Outlaw In Em'.

De organisatie deed lang geheimzinnig over de exacte locatie, maar inmiddels is bekend dat dit de MEO Arena in Lissabon wordt. Tegenwoordig heeft deze MEO Arena een nieuwe naam, namelijk de Altice Arena. Een prachtige locatie die met minimaal 20.000 plaatsen genoeg ruimte voor de fans.

Salvador Sobral, de Portugese winnaar van de vorige editie van het eurovisie songfestival, zal er in 2018 ook bij zijn. Het was nog even spannend omdat hij kampt met gezondheidsproblemen en onlangs een harttransplantatie heeft ondergaan. Tijdens de opening act of één van de pauze acts zal Sobral naast nieuw materiaal ook het winnende nummer 'Amar pelos dois' zingen.

Songfestival 2018 op televisie

Ook dit jaar worden de halve finales (op 8 mei en 10 mei) en de finale (op 12 mei) van het songfestival uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. Waarschijnlijk starten alle uitzendingen om 21:00 en zullen ook in 2018 Jan Smit en Cornald Maas het commentaar tijdens de uitzendingen verzorgen. Wil je alvast in de stemming komen? Dan kun je op zaterdag 5 mei je televisie afstemmen op NPO 3 om de Grote Songfestivaltest te kijken. Hierin strijden een aantal bekenden Nederlanders voor de title van 'Beste Songfestivalkenner van Nederland'. Na de test kun je lekker blijven zitten, want aansluitend wordt de docu 'Waylon, op weg naar het songfestival' uitgezonden.

Kijk ook bij:

Deel dit via: Facebook / Twitter / Google+ / Email

Eurovisie Songfestival 2018

Finale songfestival

Nadat Salvador Sobral namens Portugal heeft gewonnen zal de 63e editie van het Eurovisie Songfestival in 2018 plaatsvinden in Lissabon. Waylon zal namens Nederland het lied 'Outlaw In Em' zingen in de halve finale.

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter en Google+