Contact · Informatie

Uitslag Songfestival 2025

Op een zaterdag in mei 2025 strijden 26 landen in Zwitserland onder het toeziend oog van miljoenen kijkers thuis in de grote finale van het Eurovisie Songfestival voor het beste lied van 2025. Veel deelnemende landen moeten overigens eerst nog uitkomen in de halve finales op dinsdag en donderdag. Van die halve finales op dinsdag en donderdag zijn de beste tien landen door naar de grote finale op zaterdag.


Zo kun je stemmen

Elk deelnemend land mag twee keer punten verdelen. Een keer via televoting en een keer via de vakjury. De verdeling van het aantal punten is ongeveer 50/50. Dit betekent dat de vakjury's de eerste helft van de punten toekennen en de kijkers thuis de andere helft. Uiteraard mag ook dit jaar een land geen punten aan zijn eigen inzending geven. Je kunt dus niet stemmen op je eigen land, maar als Nederlander kun je wel stemmen op een ander land.

Wil je je favoriete liedje steunen? Download dan de officiƫle Eurovisie Songfestival app voor IOS of Android. Tijdens de live shows fungeert de app als je tweede scherm, waarmee je continu live updates kunt volgen en je persoonlijke ranglijst kunt delen met vrienden.


Wie wordt de winnaar in 2025 en volgt Nemo op?

Met dank aan de winst van Nemo in 2024 met het lied The Code is Zwitserland automatisch geplaatst voor de finale. Ook de landen Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italiƫ zijn als onderdeel van de 'Big Five' verzekerd van een finaleplek. Wie wordt de opvolger van Nemo? Wie wordt de winnaar van de 69e editie van dit megaspektakel? En hoe gaat de Nederlandse inzending het doen na de teleurstellende schorsing van Joost Klein tijdens de vorige editie? Zodra de uitslag bekend is zullen wij deze net zoals de voorgaande jaren als allereerste op deze website publiceren!

Einduitslag finale Eurovisie Songfestival 2025

Positie Land Artiest Lied Punten
1 - - -e -
2 - - -e -
3 - - -e -
4 - - -e -
5 - - -e -
6 - - -e -
7 - - -e -
8 - - -e -
9 - - -e -
10 - - -e -
11 - - -e -
12 - - -e -
13 - - -e -
14 - - -e -
15 - - -e -
16 - - -e -
17 - - -e -
18 - - -e -
19 - - -e -
20 - - -e -
21 - - -e -
22 - - -e -
23 - - -e -
24 - - -e -
25 - - -e -
26 - - -e -
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2025

Songfestival 2025

Nadat Nemo met het nummer 'The Code' heeft gewonnen, is Zwitserland automatisch geplaatst voor de finale van de 69e editie van het Eurovisie Songfestival in 2025.

Datum en info Uitslag 2024

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter