Contact · Informatie · English

Songfestival 2020

In 2020 zal het Eurovisie Songfestival voor het eerst sinds 1980 weer plaatsvinden in Nederland. Verschillende steden waren in de race om het festival te organiseren en lange tijd was het spannend of Maastricht of Rotterdam de organisatie op zich mocht nemen, maar uiteindelijk hebben de organiserende omroepen, NPO, NOS en AVROTROS bekend gemaakt dat het megaspektakel in mei 2020 plaats zal vinden in Ahoy Rotterdam. Wij hebben de data van de beide halve finales en de grote finale voor je op een rijtje gezet. Het thema is dit jaar 'Open Up' en op 28 november is de vormgeving voor de 65e editie van het festival onthuld. Het beeldmerk bestaat uit alle vlaggen van de deelnemende landen aan deze editie. Bekijk hier de bijbehorende video op Youtube. Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit zullen de presentatie tijdens de live televisie uitzendingen voor de bijna 200 miljoen kijkers verzorgen.


Jeangu Macrooy namens Nederland

In veel landen worden er voorrondes of televisie shows georganiseerd om te bepalen welke artiest en welk lied er in mei naar Rotterdam wordt gestuurd. Hier vind je een handig overzicht van al deze voorrondes. In Nederland wordt sinds een aantal jaren geen voorronde meer gehouden en zal de Nederlandse inzending worden gekozen door een speciaal samengestelde commissie. Deze selectiecommissie bestaat dit jaar uit onder andere radio-dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, Joyce Hoedelmans, Eric van Stade, Cornald Maas en Jan Smit. Zij hebben ervoor gekozen om de 26-jarige Jeangu Macrooy namens Nederland af te vaardigen.


Nederland direct geplaatst voor songfestival finale 2020

Songfestival 2020

Nederland mag dit jaar als gastland de lastige halve finales overslaan

Omdat Duncan Laurence de editie van 2019 heeft gewonnen is Nederland dit jaar gastland en mag het daarom de halve finales overslaan. Jeangu Macrooy is dit jaar dus direct geplaatst voor de grote finale op zaterdag! Spanje, Italiƫ, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn ook direct verzekerd van een finaleplek omdat zij ieder jaar een grote financiƫle bijdrage leveren aan de organisatie van dit gigantische evenement. De andere deelnemende landen zullen eerst uitkomen in de twee halve finales die ook dit jaar weer op een dinsdag en op een donderdag plaats zullen vinden. Van elke halve finale zullen er 10 landen zich kwalificeren voor de finale. Tickets voor de repetities, halve finales en finale zijn vanaf 12 december om 12 uur te koop via deze website.


Organisatie songfestival 2020 doet beroep op minister Slob en vrijwilligers

De kosten voor het organiseren van dit jaarlijkse mega evenement worden geschat op zo'n 26,5 miljoen euro. De European Broadcasting Union zal zorg dragen voor ongeveer 9,6 miljoen euro, de NPO zal 2,5 miljoen euro bijdragen en de AVROTROS 2 miljoen euro. Er blijft dan nog zo'n 12,4 miljoen euro over, voor dat bedrag heeft de NPO aangeklopt bij minister Slob van Mediazaken. Het schijnt dat minister Slob met het idee rondloopt om dit gat te vullen met meegevallen Ster-reclame inkomsten van dit jaar. Om de kosten enigzins te drukken heeft de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 een oproep gedaan aan vrijwilligers die tijdens het evenement willen helpen. Ondanks dat het een fulltime baan van bijna 3 weken lijkt te zijn is er toch veel belangstelling voor.


Puntentelling en uitslag

Wie gaat Duncan Laurence opvolgen en gaat deze 65e editie van het songfestival winnen? En zal Nederland ook dit jaar weer in de top van de ranglijst eindigen? Elk deelnemend land mag twee keer punten verdelen. De kijkers thuis kunnen via televoting op hun favoriete liedje van 2020 stemmen en de andere helft van de punten wordt toegekend door de vakjury van een land. Natuurlijk mogen de kijkers en de vakjury van een land niet op de eigen afgevaardigde stemmen. Zodra de uitslag bekend is zullen wij deze zoals je van ons bent gewend al allereerste op de site publiceren!

Eurovisie Songfestival 2020

Songfestival 2020

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Rotterdam. Wanneer moet de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy optreden?

Schema finale Data en info 2020

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter