Contact · Informatie · English

Datum Songfestival 2020 in Nederland

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Nederland. Als gaststad is Rotterdam gekozen. Een mooi moment, want in 2020 is de bevrijding van Nederland precies 75 jaar geleden en het is dan 80 jaar na het bombardement op Rotterdam. De laatste keer dat dit mega-evenement in Nederland werd georganiseerd was in 1980. Niet omdat Nederland het jaar ervoor had gewonnen, maar omdat winnaar Israël zich terug had getrokken omdat de finale plaats zou vinden op een nationale rouwdag in Israël. Het thema van de komende editie is 'Open Up'. Volgens de organisatie nodigt deze slogan mensen uit zich niet alleen open te stellen voor andere mensen en andere meningen, maar ook voor elkaars verhalen en muziek.


Songfestival 2020 in Rotterdam

Gaststad Rotterdam songfestival 2020

Gaststad Rotterdam waar de editie van 2020 plaats zal vinden in Ahoy

Verschillende steden zoals Rotterdam, Arnhem, Den Haag, Maastricht en Den Bosch hadden een bidboek ingeleverd. Rotterdam en Maastricht kwamen op het gebied van accommodatie en financiële bijdrage nogal wat sterker uit de bus dan de andere steden. Ook Amsterdam haakte af om het festival te organiseren. De Ziggo Dome en ook andere locaties zoals de Johan Cruijff ArenA en de RAI zijn niet meer beschikbaar en AFAS live is te klein. Uiteindelijk hebben de organiserende omroepen, NPO, NOS en AVROTROS eind augustus bekend gemaakt dat het Eurovisie Songfestival 2020 plaats zal vinden in Ahoy Rotterdam op de volgende data:

  • Eerste halve finale is op dinsdag 12 mei 2020 in Rotterdam
  • Tweede halve finale is op donderdag 14 mei 2020 in Rotterdam
  • Finale songfestival is op zaterdag 16 mei 2020 in Rotterdam

Volgens de website van Ahoy heeft de Ahoy Arena een maximale capaciteit van 16.426 personen.


Songfestival 2020 op televisie

Het spektakel is live te bekijken op de nationale televisie van alle deelnemers. In Nederland worden de halve finales en de finale van het liedjesfestijn uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten waarschijnlijk om 21:00. In tegenstelling tot de voorgaande jaren zal Cornald Maas dit jaar de presentatie niet op zich nemen. Voorgaande jaren presenteerde Cornald het liedjesfestijn samen met Jan Smit, maar die komt er dit jaar wellicht alleen voor te staan. De kans is groot dat het te maken heeft met de nieuwe rol van Cornald. Tijdens de 2020 editie zal hij 'creative advisor' worden van het creatieve en organisatorische team. Er gaan geruchten dat The Common Linnets weer bij elkaar zullen komen voor een pauze- of openingsact in Ahoy en ook de dames van O'G3NE staan er voor open om tijdens de uitzending hun opwachting te maken. We gaan het zien!

Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2020

Songfestival 2020

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Rotterdam.

Uitslag 2019 Data en info 2020

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter