Contact · Informatie · English

Datum Songfestival 2020 in Nederland

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Nederland. De laatste keer dat dit mega-evenement in Nederland werd georganiseerd was in 1980. Niet omdat Nederland het jaar ervoor had gewonnen, maar omdat winnaar Israël zich terug had getrokken omdat de finale plaats zou vinden op een nationale rouwdag in Israël.

Songfestival 2020 in Rotterdam of Maastricht

Voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 gaan de NPO, AVROTROS en NOS samenwerken. Verschillende steden zoals Rotterdam, Arnhem, Den Haag, Maastricht en Den Bosch hebben een bidboek ingeleverd. Volgens de NPO zijn op dit moment alleen Rotterdam en Maastricht nog in de race om het songfestival in 2020 te organiseren. Deze steden kwamen op het gebied van accommodatie en financiële bijdrage nogal wat sterker uit de bus dan Utrecht, Arnhem en Den Bosch. Ook andere steden hebben interesse getood. Zwolle haakte echter al snel af, de directeur van evenementenlocatie IJsselhallen geeft aan dat de locatie op dit moment nog te klein is om het Eurovisie Songfestival te organiseren. Breda en Leeuwarden hebben zich ook teruggetrokken als kandidaat om het Eurovisie Songfestival van 2020 te organiseren. Het evenement zou in Leeuwarden plaatsvinden in het WTC Expo, maar het plafond is te laag bevonden en er was niet genoeg tijd om dit nog aan te passen. Breda is vanwege de financiële risico's die bij het organiseren van het songfestival horen afgehaakt. Ook Amsterdam haakt af om het Eurovisie Songfestival te organiseren. De Ziggo Dome en ook andere locaties zoals de Johan Cruijff ArenA en de RAI zijn niet meer beschikbaar en AFAS live is te klein.

Uiteindelijk bepalen de Songfestivalorganisatie, de Avrotros, NOS en de NPO samen in welke stad het spektakel plaats zal vinden. Een speciaal samengesteld projectteam gaat aan de slag met de voorbereidingen en het doornemen van de bidbooks die de verschillende steden op woensdag 10 juli in konden dienen. De organisatie zal onder andere de locatie, capaciteit en infrastructuur van de stad beoordelen. Feit is in ieder geval dat Nederland diep in de buidel moet tasten: het organiseren van het songfestival kostte het organiserende land de afgelopen jaren tussen de 15 en 60 miljoen euro.

De exacte data weten we nog niet, maar we weten wel dat de halve finales en de finale zeer waarschijnlijk in mei 2020 plaats zullen vinden.

  • Eerste halve finale songfestival is op een dinsdag in mei 2020
  • Tweede halve finale songfestival is op een donderdag in mei 2020
  • Finale songfestival is op een zaterdag in mei 2020

Songfestival 2020 op televisie

Het Eurovisie Songfestival is live te bekijken op de nationale televisie van alle deelnemers. In Nederland worden de halve finales en de finale van het songfestival uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten om 21:00 en waarschijnlijk zullen ook in 2020 Jan Smit en Cornald Maas het commentaar tijdens de uitzendingen verzorgen.

Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2020

Songfestival 2020

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Nederland. Wordt het Rotterdam of Maastricht?

Uitslag 2019 Songfestival 2020

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter