Contact · Informatie · English

Datum Songfestival 2020 in Nederland

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Nederland. De laatste keer dat dit mega-evenement in Nederland werd georganiseerd was in 1980. Niet omdat Nederland het jaar ervoor had gewonnen, maar omdat winnaar Israël zich terug had getrokken omdat de finale plaats zou vinden op een nationale rouwdag in Israël.

Songfestival 2020 in Rotterdam

Verschillende steden zoals Rotterdam, Arnhem, Den Haag, Maastricht en Den Bosch hadden een bidboek ingeleverd. Rotterdam en Maastricht kwamen op het gebied van accommodatie en financiële bijdrage nogal wat sterker uit de bus dan de andere steden. Ook Amsterdam haakt af om het Eurovisie Songfestival te organiseren. De Ziggo Dome en ook andere locaties zoals de Johan Cruijff ArenA en de RAI zijn niet meer beschikbaar en AFAS live is te klein. Uiteindelijk hebben de organiserende omroepen, NPO, NOS en AVROTROS eind augustus bekend gemaakt dat het Eurovisie Songfestival 2020 plaats zal vinden in Ahoy Rotterdam op de volgende data:

  • Eerste halve finale songfestival is op dinsdag 12 mei 2020 in Rotterdam
  • Tweede halve finale songfestival is op donderdag 14 mei 2020 in Rotterdam
  • Finale songfestival is op zaterdag 16 mei 2020 in Rotterdam

Songfestival 2020 op televisie

Het Eurovisie Songfestival is live te bekijken op de nationale televisie van alle deelnemers. In Nederland worden de halve finales en de finale van het songfestival uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten om 21:00 en waarschijnlijk zullen ook in 2020 Jan Smit en Cornald Maas het commentaar tijdens de uitzendingen verzorgen.

Deel dit via: Facebook / Twitter / Email
© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter