Contact · Informatie · English

Datum Songfestival 2020 in Nederland

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Nederland. De selectiecommissie heeft er dit jaar voor gekozen om Jeangu Macrooy namens Nederland af te vaardigen. Als gaststad is Rotterdam gekozen. Een mooi moment, want in 2020 is de bevrijding van Nederland precies 75 jaar geleden en het is dan 80 jaar na het bombardement op Rotterdam. De laatste keer dat dit mega-evenement in Nederland werd georganiseerd was in 1980. Niet omdat Nederland het jaar ervoor had gewonnen, maar omdat winnaar Israël zich terug had getrokken omdat de finale plaats zou vinden op een nationale rouwdag in Israël. Het thema van de komende editie is 'Open Up'. Volgens de organisatie nodigt deze slogan mensen uit zich niet alleen open te stellen voor andere mensen en andere meningen, maar ook voor elkaars verhalen en muziek.


Songfestival 2020 in Rotterdam

Gaststad Rotterdam songfestival 2020

Gaststad Rotterdam waar de editie van 2020 plaats zal vinden in Ahoy

Verschillende steden zoals Rotterdam, Arnhem, Den Haag, Maastricht en Den Bosch hadden een bidboek ingeleverd. Rotterdam en Maastricht kwamen op het gebied van accommodatie en financiële bijdrage nogal wat sterker uit de bus dan de andere steden. Ook Amsterdam haakte af om het festival te organiseren. De Ziggo Dome en ook andere locaties zoals de Johan Cruijff ArenA en de RAI zijn niet meer beschikbaar en AFAS live is te klein. Uiteindelijk hebben de organiserende omroepen, NPO, NOS en AVROTROS eind augustus bekend gemaakt dat het Eurovisie Songfestival 2020 plaats zal vinden in Ahoy Rotterdam op de volgende data:

  • Eerste halve finale is op dinsdag 12 mei 2020 in Rotterdam
  • Tweede halve finale is op donderdag 14 mei 2020 in Rotterdam
  • Finale songfestival met Jeangu Macrooy namens Nederland is op zaterdag 16 mei 2020 in Rotterdam

Nu van elke dag de exacte datum en tijd bekend is wil je er natuurlijk niks van missen! Zorg er voor dat je op tijd klaarzit en download dit ICS bestand om direct de data en starttijden van de beide halve finales en de datum van de grote finale in de agenda op je telefoon of computer te zetten.

Volgens de website van Ahoy heeft de Ahoy Arena een maximale capaciteit van 16.426 personen. Als 'Euroclub' is dit jaar gekozen voor de Maassilo in Rotterdam. Op deze locatie, 2 kilometer vanaf Ahoy, worden feesten gegeven en zullen de deelnemende artiesten optreden. Als locatie van 'Eurovillage' (ook wel bekend als 'Eurovision Village') is gekozen voor de Binnenrotte, hier kunnen artiesten en fans samenkomen en de toegang is gratis. Er was nog een flink tekort van meer dan 12 miljoen euro om de financiering rond te krijgen, maar het lijkt erop dat het goed gaat komen en dat minister Slob van Mediazaken een flinke duit in de zak gaat doen. Aangezien de winnaar ieder jaar erop het festival organiseert, gaf minister Slob aan dat hij hoopt dat Nederland niet -net zoals Ierland in de jaren negentig- het songfestival drie keer achter elkaar zal gaan winnen.


Tickets

Nu het festival eindelijk weer eens in Nederland wordt georganiseerd heb je de kans om de uitzendingen live bij te wonen. De eerste kaartjes waren vanaf 12 december om 12 uur te koop, maar de tickets waren binnen twintig minuten allemaal al uitverkocht. Is het niet gelukt om kaartjes te bemachtigen? Dan kun je het 30 januari (vanaf 12 uur) en medio maart nogmaals proberen. Wij raden je aan om de kaartjes via deze officiële website te kopen. Een kaartje kost tussen €18,50 (plek bij een repetitie) en €248,50 (staplaats tijdens de grote finale).


Songfestival 2020 op televisie

Het spektakel is live te bekijken op de nationale televisie van alle deelnemers. In Nederland worden de halve finales en de finale van het liedjesfestijn uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten waarschijnlijk om 21:00. De presentatie van de televisie uitzendingen is dit jaar in handen van de Nederlandse presentatrices Edsilia Rombley, Chantal Janzen en presentator Jan Smit. Jan Smit is sinds 2011 al als commentator verbonden aan de live tv uitzendingen van het spektakel, maar zal dit jaar voor de camera verschijnen. Chantal Janzen is tv-presentatrice bij RTL en stond bij veel mensen als bovenaan het lijstje omdat ze dit jaar al voor de vijfde keer werd verkozen tot de beste tv-presentatrice van Nederland op het Gouden Televizier Gala. En Edsilia Rombley kennen we natuurlijk van haar prachtige vierde plek in 1998 met haar nummer 'Hemel en Aarde' en haar minder succesvolle deelname in 2007 met het nummer 'On top of the world'. Nikkie de Jager, Youtube-ster en ook wel bekend als NikkieTutorials, zal live de verslaggeving doen via de internationale online kanalen van het festival. Ook zal ze zijn te zien tijdens de live uitzending op televisie.

Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2020

Songfestival 2020

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Rotterdam. Wanneer moet de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy optreden?

Schema finale Data en info 2020

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter