Contact · Informatie · English

Datum Songfestival 2020 in Nederland

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Nederland. De laatste keer dat dit mega-evenement in Nederland werd georganiseerd was in 1980. Niet omdat Nederland het jaar ervoor had gewonnen, maar omdat winnaar Israël zich terug had getrokken omdat de finale plaats zou vinden op een nationale rouwdag in Israël.

Voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 gaan de NPO, AVROTROS en NOS samenwerken. Inmiddels hebben al verschillende steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Den Haag, Maastricht, Leeuwarden en Zwolle aangegeven dat ze graag het evenement willen organiseren. Uiteindelijk bepalen de Songfestivalorganisatie, de Avrotros, NOS en de NPO samen in welke stad het spektakel plaats zal vinden. Een speciaal samengesteld projectteam gaat aan de slag met de voorbereidingen en het doornemen van de bidbooks die de verschillende steden in moeten dienen. Feit is in ieder geval dat Nederland diep in de buidel moet tasten: het organiseren van het songfestival kostte het organiserende land de afgelopen jaren tussen de 15 en 60 miljoen euro.

De exacte data weten we nog niet, maar we weten wel dat de halve finales en de finale zeer waarschijnlijk in mei 2020 plaats zullen vinden.

  • Eerste halve finale songfestival is op een dinsdag in mei 2020
  • Tweede halve finale songfestival is op een donderdag in mei 2020
  • Finale songfestival is op een zaterdag in mei 2020

Songfestival 2020 op televisie

Het Eurovisie Songfestival is live te bekijken op de nationale televisie van alle deelnemers. In Nederland worden de halve finales en de finale van het songfestival uitgezonden door de AvroTros op NPO 1. De uitzendingen starten om 21:00 en waarschijnlijk zullen ook in 2020 Jan Smit en Cornald Maas het commentaar tijdens de uitzendingen verzorgen.

Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2020

Songfestival 2020

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Nederland.

Uitslag 2019 Songfestival 2020

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter