Contact · Informatie · English

Finale Songfestival 2020

De finale van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland zal plaatsvinden op zaterdag 16 mei 2020 in Ahoy Rotterdam. Jeangu Macrooy zal dit jaar ons land vertegenwoordigen en hoopt in de voetsporen van Duncan Laurence te treden. Naast gastland Nederland zijn 'De Grote Vijf' landen automatisch geplaatst. Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het festival. Tijdens de show zal een symfonisch orkest zijn opwachting maken en er gaan geruchten dat The Common Linnets, die 5 jaar geleden een unieke prestatie leverden door als tweede te eindigen, als pauze-act zullen gaan optreden. Een muziekstuk dat het 15-jarige Nederlande DJ-talent Pieter Gabriel samen met Musical Director Eric van Tijn heeft gemaakt zal te zal horen zijn tijdens de traditionele vlaggenparade.


Puntentelling en podium

Op 2 december heeft Avrotros het decorontwerp van het podium gepresenteerd. Het ontwerp is gemaakt door Florian Wieder. Een bekende naam, want hij ontwierp de afgelopen drie jaar ook al het ontwerp voor het Eurovisie Songfestival. De artiesten zullen optreden op een prachtig vlak podium dat is geïnspireerd door zowel het Nederlandse landschap als het thema van 2020: "Open Up".

Podium songfestival 2020

Alle deelnemers van de finale zullen optreden op dit prachtige podium dat de verbinding tussen het Nederlandse land, lucht en de zee uit moet beelden. © Avrotros

De vakjury's van alle deelnemende landen kennen de helft van de uit te delen punten toe. De kijkers thuis stemmen tijdens de live uitzending zelf voor de andere helft van de punten. Zodra de uitslag van de finale bekend is zullen wij deze net zoals de voorgaande jaren als eerste publiceren.


Finale songfestival 2020 op televisie

De uitzending start om 21:00 op NPO 1. Of er commentatoren zullen zijn is nog maar de vraag, het zal er in ieder geval anders uitzien dan voorgaande jaren omdat Cornald Maas een nieuwe rol heeft als 'creative advisor' van het creatieve en organisatorische team en omdat Jan Smit dit jaar voor de camera staat. De presentatie is dit jaar namelijk in handen van het Nederlandse trio Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit. Een spannende klus voor deze televisie veteranen, geschat wordt dat het liedjesfestijn door ongeveer 4 miljoen Nederlanders en 200 miljoen mensen wereldwijd live gevolgd gaat worden op televisie en via internet. De online presentatie is dit jaar in handen van NikkieTutorials (Nikkie de Jager), deze bekende Youtube ster zal ook tijdens de tv uitzending een rol spelen. Wil je er live bij zijn? De eerste tickets zijn vanaf 12 december om 12 uur te koop via deze website. Mis niks van deze bijzondere dag en zet met dit ICS bestand direct de datum in je agenda.

Geplaatste landen finale Eurovisie Songfestival 2020

Land Artiest Lied
Duitsland Wordt bekend op 27 februari 2020 Wordt bekend op 27 februari 2020 - -
Frankrijk Tom Leeb The best in me - -
Nederland Jeangu Macrooy - - -
Italië Diodato Fai rumore - -
Spanje Blas Cant├│ Universo - -
Verenigd Koninkrijk - - - -
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2020

Songfestival 2020

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Rotterdam. Wanneer moet de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy optreden?

Schema finale Data en info 2020

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter