Contact · Informatie · English

Finale Songfestival 2020

De finale van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland zal plaatsvinden op zaterdag 16 mei 2020 in Ahoy Rotterdam. Naast gastland Nederland zijn 'De Grote Vijf' landen automatisch geplaatst. Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het festival. Er gaan geruchten dat The Common Linnets, die 5 jaar geleden een unieke prestatie leverden door als tweede te eindigen, als pauze-act zullen gaan optreden. Waylon staat -na enig aandringen van Beau in zijn talkshow- in ieder geval open voor een reünie met Ilse de Lange en noemt het een grote eer. Ook de dames van O'G3NE (11e plek in 2017) hebben aangegeven heel graag onderdeel te willen zijn van de show in Ahoy Rotterdam, maar zeggen nog niks gehoord te hebben van de organisatie.


Puntentelling

De vakjury's van alle deelnemende landen kennen de helft van de uit te delen punten toe. De kijkers thuis stemmen tijdens de live uitzending van de finale zelf voor de andere helft van de punten. Zodra de uitslag van de finale bekend is zullen wij deze net zoals de voorgaande jaren als eerste publiceren.


Finale songfestival 2020 op televisie

De uitzending van de finale start om 21:00 op NPO 1. De presentatie zal er iets anders uitzien dan voorgaande jaren omdat Cornald Maas een nieuwe rol heeft als 'creative advisor' van het creatieve en organisatorische team. Of Jan Smit het festival alleen gaat presenteren of op zoek zal gaan naar een andere mede-presentator is nog niet bekend. Geschat wordt dat het liedjesfestijn door ongeveer 4 miljoen Nederlanders en 200 miljoen mensen wereldwijd live gevolgd gaat worden op televisie en via internet.

Geplaatste landen finale Eurovisie Songfestival 2020

Land Artiest Lied
Duitsland - - - -
Frankrijk - - - -
Nederland - - - -
Italië - - - -
Spanje Blas Cantó - - -
Verenigd Koninkrijk - - - -
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2020

Songfestival 2020

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Rotterdam.

Uitslag 2019 Data en info 2020

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter