Contact · Informatie · English

Finale Songfestival 2020

De finale van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland zal plaatsvinden op een zaterdag in mei 2020. Naast gastland Nederland zijn 'De Grote Vijf' landen automatisch geplaatst. Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het songfestival.

Puntentelling

De vakjury's van alle deelnemende landen kennen de helft van de uit te delen punten toe. De kijkers thuis stemmen tijdens de live uitzending van de finale zelf voor de andere helft van de punten.

Finale songfestival 2020 op televisie

De uitzending van de finale start om 21:00 op NPO 1. Waarschijnlijk zullen ook in 2020 Jan Smit en Cornald Maas de uitzending van commentaar voorzien. Geschat wordt dat het songfestival door ongeveer 4 miljoen Nederlanders en 200 miljoen mensen wereldwijd live gevolgd gaat worden op televisie en via internet.

Geplaatste landen finale Eurovisie Songfestival 2020

Land Artiest Lied
Duitsland - - - -
Frankrijk - - - -
Nederland - - - -
Italië - - - -
Spanje - - - -
Verenigd Koninkrijk - - - -
Deel dit via: Facebook / Twitter / Email

Eurovisie Songfestival 2020

Songfestival 2020

Nadat Duncan Laurence met zijn nummer 'Arcade' heeft gewonnen zal de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvinden in Nederland. Wordt het Rotterdam of Maastricht?

Uitslag 2019 Songfestival 2020

© songfestivalinfo.nl / privacy, cookies en disclaimer
Volg ons op Twitter